СЈАЈНИ „ЗВУЦИ ФЛАУТЕ“ МЛАДИХ ИЗВОЂАЧА

Аутор:Даниел Цоковић

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Краљева и Врњачке Бање, 10. априла, у просторијама Замка културе одржали су концерт под називом „Звуци флауте“. Своја музичка умећа на концерту показали су Ленка Димчић, Маша Обућина, Николина Максимовић, Вишња Драшковић, Ђурђина Кнежевић, Страхиња Црнчанин, Викторија Собољева, Мина Вељовић и Лена Црнчанин, из класе професора Сање Лазовић, Невенке Томашевић, Нине Лазовић и Адриане Вучковић. Корепетитор је био Илија Лазаревић.

Сањa Лазовић, професорка флауте у Музичкој школи Стеван Мокрањац из Краљева, истакла је да у оквиру школе постоје три класе флаута, једна у Врњачкој Бањи, а две у Краљеву.

– Ми користимо сваку прилику кад год нам се укаже да одржимо концерт у Врњачкој Бањи. Имамо и заједнички пројекат, то је Хор флаута који је кренуо са радом од октобра месеца прошле године. Укључена су деца из Краљева и Врњачке Бање, из основне и средње школе. Што се тиче данашњег концерта, у питању је програм који су деца спремала за Републичко такмичење које се одржава следеће недеље у Београду, али и сам крај концерта биће предвиђен за једну композицију која ће бити део фестивалског програма музичких школа. Свакако, ово је једна лепа прилика да деца покажу шта су радила до сада и да стекну одређено искуство на сцени јер то им је заиста битно. Да не буду затворена у четири зида у учионици, већ да то што су научили и покажу широј јавности, рекла је Сања Лазовић.

Млади извођачи извели су нумере многих познатих композитора, између осталих,  Моцарта, Шостаковича, Пуцихара, Хариса, Хисаишија, Чичкова, Попа, Вивалдија, Хандела, Баха, Боза и других. Најупечатљивији утисак оставио је наступ Хора флаута основне музичке школе „Le Cardelline“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ