УДРУЖЕЊЕ ЛЕКАРА ПИСАЦА „ВИДАР“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Чланице Удружења лекара писаца „Видар“: Радмила Шехић, Мирјана Даниловић, Сања Миленковић, Мирјана Абрамовић Поповић и Софија Крсмановић приредиле су у Замку културе изузетно књижевно вече. Казивани стихови и проза уоквирени су ефектним музичким наступом Жељка Савића (ex Бијело дугме).

– Ово је наша нова активност, представљамо се у Србији и ван Србије, окупљамо нове чланове. „Видар“ је удружење лекара писаца и то лекара који су професионални писци били и пре стварања „Видара“, песници, романописци, есејисти, приповедачи, афористичари. Имамо око 50 чланова. Већ шест година објављујемо наше зборнике под називом „Видареви благодари“. Припремамо и прву антологију. „Видар“ је прошле године прославио 10 година постојања и рада свечаном академијом у кући краља Петра, рекла нам је др Радмила Шехић, оснивач Удружења „Видар“.

– Чланови „Видара“ нису само лекари – писци из Србије, већ и из Хрватске, Швајцарске, Француске, Немачке, Шведске и Аустралије. Ово удружење је јединствено у свету. Удружење лекара писаца „Видар“ доказ је да настављамо златну традицију некадашњих лекара који лече и људску душу лепом писаном речи и шире доброту и љубав међу људима, рекла је проф. др Сања Миленковић у свом обраћању.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ