НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ ЗА 2023. ГОДИНУ

Аутор:Даниел Цоковић

У Сали Скупштине општине Врњачка Бања, 31. маја, награђени су најбољи врњачки спортисти за 2023. годину које је Спортски савез Врњачка Бања изабрао за најуспешније у различитим категоријама.

Признања, награде и плакете  спортистима, спортским клубовима  и спортским радницима уручио је председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, у присуству председника Скупштине општине, Ивана Радовића, заменика председника Општине, Ивана Џатића, представника Спортског савеза Врњачка Бања и Одбора за омладину и спорт.

Награда за најуспешнијег спортисту за 2023. годину припала је Матеји Дукићу из ФК „Реал“ Подунавци, а титула најуспешније спортисткиње Теодори Ђорђевић из Џудо клуба „Гоч“. Најбољи спортски радник је Срећко Влајковић, који има дугогодишњи ангажман у ФК „Напредак“ из Грачаца. За успехе постигнуте у 2023. години, у категорији најбољи спортиста до 12 година, награђен је Вук Аврамовић Ђуровић из ОК „Грачац“, док је Невена Миланковић из КК „Баскет“ проглашена за  најбољу спортисткињу до 12 година. Најбољи спортиста до 16 година је Илија Чолић, члан ФК „Врњачка Бања“, а најбоља спортисткиња до 16 година Каја Тутуновић из ПСК „Гоч“. За  најбољег спортисту до 18 година проглашен је Вања Дебељак, члан ОК „Грачац“, а за најбољу спортисткињу до 18 година, Маша Јокић из КК „Баскет“. Женска кадетска екипа ОК „Врњачка Бања“ је најбоља млада екипа, док је награду за најбољу спортску екипу добио  Рукометни клуб „Гоч-Меркур“. Најбољи тренер млађих категорија је Ђорђе Миленић, а најбољи тренер Душан Милићевић. Награда за дугогодишњи, континуирани рад у спорту додељена је Зорану Стаменићу.

    Најбољи тренер, Душан Милићевић са председником Ђуровићем

Председник општине, Бобан Ђуровић честитао је награђенима и пожелео им да њихове спортске каријере буду још успешније. Такође, захвалио се свима који воде спортска удружења на територији врњачке општине, као и свим спортским радницима који својим знањем и ентузијазмом дају велики допринос развоју бањског спорта.

– Изузетно сам захвалан Спортском савезу Врњачка Бања што се награде додељују у свим категоријама, јер на тај начин дајемо пример омладини Врњачке Бање, али и подстрек младим спортистима да и у будућности наставе да напредују и да једног дана постану професионални спортисти. У сарадњи са Спортским савезом, некада скромна средства за спорт, сада су знатно увећана и све је већи број деце и младих који се баве спортом. Многи спортски клубови сада имају стотине дечака и девојчица у свим категоријама. Протеклих година реализоване су значајне инвестиције у спортске објекте, укључујући изградњу и реконструкцију спортских хала и фудбалских терена широм општине, како би спортисти имали боље услове за тренинг и такмичења. Приоритет је завршетак фудбалског терена са вештачком травом, изградња и завршетак балон сале у наредних неколико месеци, покретање поступка за изградњу још једног терена, изградња свлачионица на садашњем стадиону у Врњцима и наставак улагања у модернизацију остале спортске инфраструктуре на територији целе општине. Четири спортске дворане су комплетно завршене и спремне да одговоре и потребама спортиста и потребама туриста, рекао је Ђуровић.

Теодора Ђорђевић и Матеја Дукић су потврдили класу

Најбољи спортиста Врњачке Бање за 2023. годину, Матеја Дукић, награду је посветио играчима, тренеру и председнику ФК Реал из Подунаваца.

– Ово признање није само моја заслуга, већ бих га доделио целом тиму, зато што смо сви заједно остварили одличне резултате. Тежимо да идемо ка вишем рангу, мислим да имамо добар тим који ће се борити за врх табеле и наредне сезоне, рекао је Матеја Дукић.

Теодора Ђорђевић, другу годину заредом је проглашена за најбољу спортисткињу Врњачке Бање.

– Искрено, очекивала сам ову награду зато што сам имала много успеха током прошле године када сам постала јунирска првакиња, на шта сам веома поносна. Ове године сам трећа у сениорској категорији, тако да сматрам да сам заслужила награду која ми је уручена од стране Спортског савеза и Општине Врњачка Бања, поручила је Теодора Ђорђевић.

На одржаној свечаности уручене су и захвалнице појединцима који су допринели развоју спорта у 2023. години на територији општине Врњачка Бања. Први пут, постхумно уручена је захвалница покојном Жарку Марковићу која је примила његова ћерка. Захвалнице су добили и председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, председник Скупштине општине Врњачка Бања,  Иван Радовић и човек који је цео свој живот посветио шаху, Радун Дабижљевић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ