РАДИОЛОШКИ ДАНИ СЛД-А И ДРУГИ КОНГРЕС МЛАДИХ РАДИОЛОГА СРБИЈЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Манифестација под називом Радиолошки дани СЛД-а и Други конгрес младих радиолога Србије отворена је 30. маја и трајала је до 2. jуна, у Хотелу „Цептер“ у Врњачкој Бањи. Организатори скупа су Секција за радиолошку дијагностику Српског лекарског друштва (СЛД) и Центар за радиологијуУниверзитетског клиничког центра Србије у сарадњи са младим колегама из Удружења „Млади радиолози Србије“.

Овај скуп је од великог значаја за развој струке целокупне радиологије, посебно због активног учешћа младих радиолога. У току четири дана размењивало се знање, мишљења и искуства са колегама из земље и иностранства, а била је то и прилика да се лекари упознају са новим трендовима у радиологији. Организоване су сесије са усменим предавањима стручњака из различитих области радиологије, уз присуство више хирурга, пулмолога и онколога, који су дали пун допринос осврту на теме од значаја за рад и праксу радиолога. Теме сесија: Неурорадиолошке дилеме у свакодневном раду, Дијагностика и терапија колоректалног карцинома, Ургентна радиологија, Панкреас од А до Ш, Дијагностика онколошких стања карлице, Минимално инвазивни третман малигнома јетре…

    Атмосфера непосредно пред отварање скупа

Једна од новина био је воркшоп на фантомима и моделима како би све колеге имале прилику да се упознају с интервентном радиологијом и опробају се у њој, а у чему су им од велике помоћи били еминентни стручњаци са богатим искуством из те области. Такође, одржан је и воркшоп из ултразвучне едукације дојке и МСК-а у сарадњи са најпознатијим стручњацима из те области.

Скуп су обележила бројне кратке усмене презентације апстраката, а додељене су и годишње награде најбољим младим специјалистима и специјализантима радиологије – члановима СЛД-а и Удружења младих радиолога.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ