СПОРАЗУМ О УНАПРЕЂЕЊУ МЕРА ЗАПОШЉАВАЊА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Општина Врњачка Бања и Национална служба за запошљавање, Филијала Краљево, потписале су 10. јула Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2024. годину.

Споразум предвиђа издвајање укупно 4.200.000 динара за субвенције намењене самозапошљавању, при чему ће сваки корисник добити 300.000 динара, односно 330.000 динара уколико је особа са инвалидитетом. Ова средства ће бити усмерена на подршку оснивању радњи, задруга, предузетничких радњи и других облика предузетништва, у складу са потребама локалног економског развоја

Споразум су потписали председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, и директорка Филијале НСЗ Краљево, Снежана Прелић.

–  Нама је циљ да средства буду далеко већа и са једне и са друге стране, да што већи број људи користи принцип самозапошљавања, јер на тај начин јачамо локалну самоуправу, дајемо могућност нашим људима да се оснаже и директно радимо на смањењу броја незапослених. Ми у Врњачкој Бањи се трудимо да све стимулативне мере које постоје, иницијативе, подржавамо. Овај споразум је важан корак ка оснаживању локалне заједнице кроз подршку предузетништву, изјавио је председник општине, Бобан Ђуровић.

Директорка Филијале НСЗ Краљево, Снежана Прелић, истакла је значај оваквих партнерстава у решавању питања незапослености.

– На евиденцији незапослених лица у Врњачкој Бањи тренутно је 1.850. Одређен број лица исказао је жељу и намеру да се сам запосли, уз помоћ Општине и НСЗ што је и резултирало потписивањем овог споразума. Девет лица са Евиденције већ је добило ову субвенцију, а након овог споразума још 14 лица ће добити шансу. Удруживањем снага са локалним самоуправама, стварамо боље услове за запошљавање и подстичемо развој предузетничког духа, рекла је Снежана Прелић.

Овај споразум представља значајан корак у унапређењу мера активне политике запошљавања на територији Општине Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ