Ваучери за најугроженије породице

Аутор:Срђан Удовичић

Представници Општинске организације Црвеног крста Врњачка Бања су, поред других обавеза које испуњавају сходно програму рада, током априла месеца сваког дана на терену. У току је подела ваучера у вредности од 5.000 динара за набавку хране и хигијенских производа најугроженијим становницима  месних заједница на територији Општине Врњачка Бања.

– Према нашој евиденцији, преко 300 најугроженијих породица добиће ваучере, помоћу којих ће у одређеним продајним објектима моћи да купе животне намирнице и средства за хигијену. Један део ваучера смо поделили у ромским насељима у Доњем Грачацу, Врњцима, Руђинцима и Врњачкој Бањи, 8. априла, поводом Светског Дана Рома и верујем да смо их пријатно обрадовали. Средства за ове ваучере, који ће бити подељени социјално најугроженијим породицама, у свим месним заједницама, обезбеђена су из буџета Општине Врњачка Бања, а свој допринос су дала и привредна предузећа и друштва. Посебно бих се захвалио Бранки и Зорану Џамић, из „Зоки маркета“, који су поклонили 25 пакета у вредности од 2.000динаара. Те пакете делимо угроженим породицама које нису на овим списковима најугроженијих, наводи Слободан Дишовић, секретар ОО Црвеног крста Врњачка Бања.

– Износ од 5.000 динара за социјално угружене породице је значајна помоћ, у набавци основних животних намирница и средстава за личну хигијену, каже најстарији корисник помоћи, Живота Смиљанић из Липове, који има 95 година.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ