На фотографији: Др Весна Малићанин

Осамнаесторо Позитивних на Ковид-19

Марина Ст. Јанковић

ДОБРА ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

На конференцији за новинаре, 24. маја, директорка Дома здравља „Др Никола Џамић“, др Весна Малићанин, изнела је најновије податке везане за епидемиолошку слику у Врњачкој Бањи.

– Имамо 18 позитивних на Ковид-19 и то су заиста лепе вести. У недељи иза нас, три дана, од 18. до 20. маја, нисмо имали новозаражених, што је заиста велики успех. То је оно о чему сам говорила и веровала да су наши суграђани показали висок ниво одговорности, да уједињени, уз поштовање свих мера можемо да изађемо овако добро из ове приче.

Свакако, ових 18 позитивних пацијената, са свима њима смо у контакту, имају лакшу клиничку слику и у добром су општем стању и наравно, они чекају свој излазак из времена предвиђеног за изолацију. Сходно епидемиолошкој слици, односно ситуацији у Врњачкој Бањи, ми смо и редуковали радно време референтне установе где се наши суграђани  јављају са сумњом или потврдом на Ковид-19. То је Амбуланта у Новом Селу. Радно време је редуковано до 15 часова. Након тог времена Служба хитне помоћи је на располагању, 24 сата, са свим стандардним условима.

Што се тиче рада свих организационих јединица Дома здравља, све су у функцији, у процесу рада. Сходно овој доброј епидемиолошкој слици у Врњачкој Бањи, ми ћемо одређене организационе јединице, када је реч о територијално највећој Општој медицини, вратити вратити број лекара, тако да ће суграђани моћи да имају своје изабране лекаре и у преподневној и у поподневној смени. Благовремено ћемо обавестити о динамици и промени рада и броја лекара када је реч о тој организационој јединици.

Морам да поменем да улазимо у завршну фазу грађевинских радова, на добробит свих нас, и суграђана и нас запослених. Реконструкција друге фазе Дома здравља се приводи крају. Тренутно се ради АТД и рендген служба. Орочено време радова је две недеље. Непосредно пре нашег разговора, обишла сам радове и они теку добрим устаљеним редоследом и динамиком коју смо и договорили, тако да очекујемо да се рокови неће пробити. Дом здравља дефинитивно поприма свој нови изглед – биће то један од најлепших домова здравља у Србији.

За суграђане са акутним стањима, неопходну рендген дијагностику обезбедили смо у договору са Општом болницом „Студеница“ Краљево. Апелујем на наше суграђане да дођу до Хале „Владе Дивац“, са здравственом књижицом и личном картом и да се вакцинишу. Поготово, апел упућујем млађој популацији. У овом тренутку имамо Синофарм, Фајзер и Астразенека вакцине, а Спутњик очекујемо да стигне, рекла нам је др Весна Малићанин.

Тренутно на територији Општине Врњачка Бања укупно је дато 13.479 доза вакцине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ