На фотографији: ауто камп "Врњачко врело"

Отворен ауто камп „Врњачко врело“

Весна Ђорђевић

БАЊСКА ДОБРОДОШЛИЦА ЉУБИТЕЉИМА АКТИВНОГ ТУРИЗМА

У склопу Туристичко-угоститељског комплекса „Врњачко врело“ у Новом Селу, на само два и по километра од центра Бање и на километар од будућег Моравског коридора, у суботу, 29. маја, отворен је ауто камп.

Већ првог дана у овај савремени простор урађен по свим стандардима стигла је промотивна група кампера предвођена председником Кампинг клуба Србије.

– Ово је за нас велики дан пошто у Србији имамо недостатак кампова и сваки новоотворени, поготово овде у Централној и Западној Србији нам је добродошао. Ово је велики потенцијал за развој туризма у Општини Врњачка Бања и околини, за транзитни кампинг туризам и за све људе који су у пролазу кроз овај крај, рекао нам је Игор Шушак.

Кампинг клуб Србије тренутно броји око 50 чланова. При том, један члан је једна породица, тако да се овај број множи са четири, а у односу на прошлу годину он је порастао за више од 60 одсто. У клубу кажу да се број пријатеља шири и да је томе у великој мери допринела епидемија вируса корона јер су људи жељни боравка у природи и дружења.

– Дошли смо из свих крајева Србије – са севера из Војводине, са југа из Ниша и Пирота, из западних крајева. Што са камперима приколицама, што са шаторима, овде је четрдесетак посада, односно породица. Сви технички услови су задовољавајући, домаћин се потрудио да имамо све што је потребно, да нам све оногући. Све нам је потаман, закључио је Шушак.

40 посада из целе Србије на Ауто кампу „Врњачко врело“

На свим туристичким картама Европе и некадашње СФРЈ, Врњачка Бања је била мапирана са кампом Рај. Од средине шездесетих па у наредне две деценије, ово место је живело дане велике славе. Временом је јењавало интересовање за овакав вид одмора и боравка у Бањи па је камп затворен. Међутим, савремени светски трендови вратили су кампове у фокус интересовања, а захваљујући Ауто кампу „Врњачко врело“, Kампинг асоцијација Врњачку Бању може да уврсти на своју мапу.

-За туристичку понуду Врњачке Бање отварање ауто кампа значи много. Повратак на мапу кампера Србије и Европе чекали смо од 2004. Најбитније је да смо сада у комплетном протоколу транзита од Западне и Северне Европе ка Грчкој. Надамо се развоју овог производа који би у следећих пар месеци требао да доживи зенит, каже Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачка Бања и наглашава – Са представницима кампинга и држаоца кампова договорили смо да на транзиту од Врњачког врела до Врњачке Бање одрадимо обележавање бициклистичких стаза како би кампери који уобичајено за комуникацију од кампа до центра места користе бицикле и мале моторе, били безбеднији и како би могли да лакше циркулишу.

Сама локација на којој се камп налази (у близини магистралног излаза са ауто пута) биће погодна за одмор свим љубитељима активног туризма.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ