Tри виолине за клавир и клавир за три виолине

Аутор:Срећко Станојчић

Трозвук виолина и клавир, био би лаички опис сјајног концерта у Замку културе, који је обликован зидовима концертног простора највећег здања културе у региону.

Данашњи концерт обележиће каријере Врхунских промотера музичке културе, не само у нашој земљи и не само на Балкану, него и широм старог континента.

Виолинисткиње, Бојана Ћоловић и Јелена Рубаковић, Јован Тешић, виолиниста у садејству са њима, нису имали индивидуалне амбиције кроз солистичке партије на овом концерту. Звучали су сви заједно изванредно и допринели целовитом утиску посетилаца концерта да су три виолине и један клавир, пијанисткиње Маје Протић, можда један инструмент. И звучали су тако. Програм овог концерта, потпуно је небитан читаоцу овог контекста, уколико није био на концерту, тако да је довољно рећи да су на репертоару била дела, која су својствена амбициозним и талентованим младим уметницима, када су виолина и клавир у питању.

Овакви концерти промовишу врло широко ове младе људе у свету музичке уметности али и Културни центар у Врњачкој Бањи, који тај ниво одржава беспрекорно.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ