На фотографији: Др Весна Малићанин, директорка Дома здравља "Др Никола Џамић"

Последњих 9 дана нема новозаражених

Ана Стојковић

Петоро позитивних на Ковид-19

Епидемиолошка слика у Врњачкој Бањи је, може се рећи, одлична. Тренутно је петоро позитивних на ковид док у последњих девет дана, према резултатима који стижу, нема новозаражених што је изузетно добро. И даље је референтна установа за јављање пацијената под сумњом на ковид  Амбуланта у Новом Селу која због овако добре епидемиолошке ситуације тренутно  ради до 15 часова. Након тог времена све пацијенте под сумњом на Ковид 19 прихвата служба Хитне помоћи која ради 24 сата. Што се вакцинације на територији општине Врњачка Бања тиче тренутно је вакцинисано 32% становништва.

– Укупно је дато 14500 доза вакцина а место где се наши суграђани, без пријављивања преко е управе јављају уколико желе да се вакцинишу, јесте хала Владе Дивац која испуњава све услове и где је све заиста на завидном нивоу. Довољно је да понесу само личну карту или здравствену књижицу, а пунктови за вакцинацију у хали прате рад Дома здравља и раде до 20 часова,  тако да се водило рачуна да и суграђани који раде другу смену могу да искористе време и дођу уколико желе да се вакцинишу. Користим прилику да позовем суграђане да одаберу једну од четири вакцине које су на располагању  и да дођу да приме вакцину јер су клиничке слике оних који су и након имунизације  добили Ковид  благе  и не остају неке последице. Ове бројке  односно мали број позитивних говори о томе да су наши суграђани односно грађани општине Врњачка Бања заиста  слушали савете које смо им давали и увек сам говорила да само уједињени можемо да победимо све ово што нас јe задесило задњих годину дана. На педијатрији је такође ситуација  под контролом и све је у најбољем реду. Иначе, све организационе јединице раде пуним капацитетом, а због заврших радова на реконструкцији Дома здравља, рентген апарат је због наших суграђана, од 3. јуна, измештен у приземље зграде тако да сви пацијенти који чекају на контролне прегледе, за  конзилијум  или оперативне захвате могу то да учине у периоду од 7 до 9 часова, а након тог времена рентген апарат је у служби ковид пацијената. Улаз за ковид пацијенте је бочни улаз у приземљу зграде док  остали пацијенти улазе  на главни улаз, рекла је директорка Дома здравља др Весна Малићанин и додала:

– Реконструкција Дома здравља „Др Никола Џамић“ се приводи крају, у протеклом периоду у исто време док смо били у реконструкцији, задесио нас је и ковид. Заиста смо имали тежак период и није било лако ни свима којима смо ми као медицинско особље били потребни а ни нама који смо свакодневно радили у заиста отежаним условима јер су нам пацијенти увек на првом месту.

Обзиром да је ситуација, када је ковид у питању, одлична, све амбуланте на територији општине Врњачка Бања, у Руђинцима, Подунавцима, Вранешима и Грачацу ,  од 1. јуна  раде нормално док је амбуланта у Новом Селу и даље у служби ковида. Амбуланте прате рад Дома здравља  а почетак рада амбуланти  је  олакшање за све грађане општине Врњачка Бања  јер не морају да долазе по своју терапију у Дом здравља већ то могу да учине у амбулантама у свом месту.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ