Деценија Факултета за хотелијерство и туризам

Аутор:Мила Васојевић

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу, први државни факултет у овој области, организовао је 3.јуна свечану Академију поводом десет година постојања и успешног рада у конгресној сали Хотела „Врњачке терме“. Академији је присуствовао велики број гостију из Србије и иностранства, међу њима били су и: проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Ивица Радовић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Јелена Благојевић, академик Видојко Јовић, Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања, свештенство, Живорад Ајдачић из Културно-просветне заједнице, бивши председник Општине Родољуб Џамић, председници општина Крагујевац , Параћин, представници градова Краљева, Трстеника, пријатељи и сарадници.

Свечана Академија Факултета за хотелијерство и туризам

На почетку Академије Бранислав Старчевић, извео је химне „Боже правде“, и студентску „Gaudeamus Igitur“.Проф. др Драго Цвијановић поздравио је госте, колеге и студенте.

– Обележавамо десет година постојања, желим да се захвалим свима онима који су дали свој допринос да се Факултет оснује и добије правни статус, почев од идеје па све до оснивања и Одлуке Владе Републике Србије, 21. априла 2011. године. Зато се на овој свечаној Академији подсећамо и Родољуба Џамића, Зорана Сеизовића, Небојше Арсенијевића, првог декана, проф. емеритуса Радослава Сенића потом и проф. др Драгане Гњатовић у улози декана.

Лепо је бити на челу институције која ствара тако лепе, младе, образоване стручњаке од којих су већ многи нашли посао. Веома је пријатно бити пред вама када се зна да Србија има најбоље услове за развој свих облика туризма. Сваке седмице имамо предавање из другог града, друге институције, управо да наше студенте на најбољи могући начин оспособљавамо да буду прави стручњаци. Настојаћемо да радимо на побољшању услова рада и квалитета наставе, рекао је декан Цвијановић.

У име Факултета у Крагујевцу обратио се и проф. др Ненад Филиповић, ректор који је рекао да је кључно спојити науку са привредом. Чули смо да се планира градња новог објекта. Желимо сви да се то деси, и позивао Министарство просвете да помогне.

Дуо: Анушка Николић, виолина, Александар Јаковљевић, виолончело

– Желим да поздравим декана и све његове сараднике, представнике министарства и професоре са факултета, да вам пожелим добродошлицу како на овај свечани скуп, тако и у Врњачку Бању. Радује ме чињеница да је овај Факултет за кратак период постао једна снажна, озбиљна, перспективна и просперитетна институција и велики академски потенцијал. Општина је купила зграду факултета из стечаја и дала га на коришћење. Веома сам поносан на људе који су успели да отворе једну овакву институцију у Врњачкој Бањи и не могу да не поменем најзаслужније: проф. др Слободан Арсенијевић, Родољуб Џамић, Зоран Сеизовић. У име Врњачке Бање хвала овим људима што су нам отворили видике у том правцу, рекао је Ђуровић честитајући јубилеј.

Уследиле су поздравне речи угледних гостију, а потом су уручена признања – повеље, плакете и захвалнице. Потписани су и уговори о пословно-техничкој сардањи и ти са Факултетом из Бијељине, са Компанијом „Марушка“ и Хотелом „Врњачке Терме“ из Врњачке Бање.

У културно уметничком програму учествовао је музички дуо Анушка Николић, виолина и Александар Јаковљевић, виолончело.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ