ДЕЛЕГАЦИЈА КРАСНОДАРСКЕ ОБЛАСТИ ПОСЕТИЛА ВРЊАЧКУ БАЊУ

Срећко Станојчић

Здравствени туризам, трговина и привреда, мотиви су посете руске привредне делегације,која је у обиласку Србије посетила 16. Јула Врњачку Бању. Краснодарска област је привредни и културни центар југа Руске федерације у коме се налазе Сочи и Краснодар. У њиховој делегацији били су представници тамошњих компанија чији је првенствени циљ да остваре привредну и културну сарадњу у нашој земљи. Госте из Русије, представници локалне самоуправе дочекали су у туристичко спортском центру „Банбус“и по речима председника Општине Бобана Ђуровића, врло лако су утврдили делатности у којима могу да имају заједнички интерес.

–Наш предлог је да са прво оствари контакт између Специјалне болнице „Меркур“ и фирме која прави производе без шећера па је самим тим интересантна  за „Меркур“. Са друге стране, производи који су аутентични за Врњачку Бању, почев од воде која се код нас производи и други прехрамбени производи  могу имати директан пласман на њиховом тржишту рекао је Ђуровић након састанка са представницима руске делегације.

У краснодарској области Руси  планирају изградњу логистичког центра у који ће стизати роба из Србије за руско тржиште. У њему би могли да се нађу „Минерална вода Врњци“  и производи породичних фирми као што је“Зрно здравља ‘“ и „Винарија Грабак“а ВрњачкаБања може да буде интересантна за руску компанију „Азимут“ која има 39 хотела у Србији.

Гости из Русије су импресионирани оним што су видели у Врачкој Бањи па је то апсолутни ралог да се наше место нађе у понуди њихових туристичких агенција. Краснодарска област је позната и по Козацима, па се у размени поклона нашла и фигура која представља Козаке, а гости ће из Врњачке Бање, као успомену понети сувенире врњачког карневала.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ