На фотографији: Представници УРДОУР-а

Особе са сметњама у развоју обучене за израду сувенира

Срећко Станојчић

Завршна конференција пројекта „Заједно можемо све“, који је у протеклих девет месеци спроводило „Удружење родитеља деце ометене у развоју општине Врњачка Бања“ (УРДОУР), одржана је 13. јула у ресторану „Истра“.

На завршној конференцији представљени су резултати обуке особа са сметњама у развоју за ручну израду сувенира. Обуке су реализоване у форми интерактивних радионица – ликовних, керамичких и текстилних, на којима су поред корисника УРДОУР-а учествовале и особе са инвалидитетом које нису чланови овог удружења, волонтери, родитељи корисника и представници удружења грађана „Центар за децу и омладину Врњачке Бање“ и удружења жена „Златне нити“.

Циљ пројекта био је да укаже на потенцијале и креативност особа са сметњама у развоју, а велики број радова које су направили показује да су успешно савладали ову обуку.

Завршној конференцији присуствовали су заменик председника општине Врњачка Бања, Иван Џатић, председница удружења жена „Златне нити“, Светлана Трифуновић, као и корисници и њихове породице, те бројни гости који су пружили подршку у реализацији овог пројекта.

Иницијатива „Заједно можемо све“ је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ