ЈУЛ – ПРЕГЛЕД СПОРТСКИХ РЕЗУЛТАТА

Vrnjačke novine

ВАТЕРПОЛО

Почело је првенство Друге лиге Југ где се такмичи и екипа из Врњачке Бање, Ватерполо клуб Бањчани. Ово је њихово прво првенство. Имају веома младу екипу и четири појачања из ВК Таш из Београда.

Прво коло

Екипа ВК Бањчани

Бањчани – Краљево 12:12 (Влада Љубеновић 5, Томислав Ћирић 4, Драган Милојевић 2 и Вања Чеперковић 1)

Друго коло

Пожаревац – Бањчани 17:14 (Влада Љубеновић 6 и Вања Чеперковић 3)

***

У Краљеву, 2. јула одржан је Меморијални турнир у ватерполу „Др Дане Лукић“ посвећен бившем председнику ВК Краљево. Учествовале су четири екипе: Раднички Крагујевац, Расина Крушевац, Краљево и Гоч. Ватерполисти Гоча у првом полуфиналу поражени су од домаће екипе резултатом 16:7. У борби за треће место, такође су поражени од крушевачке Расине са 20:8. Прво место освојила је, према очекивању, екипа Раднички Крагујевац, која је победник и Јадранске лиге.

Ветерани ВК Гоч од 16. до 18. јула учествовали су на јаком међународном турниру у Црној Гори у месту Бијела. На турниру је учествовало девет екипа: Партизан Београд, Стари ас Сплит, Бока Которска, Кумбор, Вучко Сарајево, Шабац, Вардар Скопље, Бијела и Гоч. Ветерани Гоча освојили су шесто место, имали су две победе и три пораза. Важно је истаћи да су ветерани Гоча и овог пута представљали Врњачку Бању на најбољи могући начин, без обзира што су били ослабљени, јер неколико играча није могло да игра због обавезе на послу.

КОШАРКА

Богдан Зарковић уручио је награде Горану Миодраговићу

На стадиону малих спортова „Коцки“, 16. јула, одржан је турнир у брзом шутирању тројки „Најбољи тројкаш 2021“, седми по реду. Учествовала су 24 кошаркаша, а титулу најбољег освојио је Горан Миодраговић из Врњачке Бање, иначе, члан КК Гоч. Друго место припало је Милану Сташевићу из Трстеника, а треће Момчилу Црноглавцу из Врњачке Бање. Победнику су припале вредне ночане и робне награде од организатора турнира.

АУТОМОБИЛИЗАМ

На познатој стази „Навак“ у Београду, 17. и 18. јула, одржане су две трке које се бодују за шампионат Србије на кружним стазама. АМКК Верба спорт имао је свог представника, а то је Драган Стојковић који вози најјачу класу „2000 супер продакшн“. У првој трци Драган је супериорно освојио прво место. Од старта до циља био је на првој позицији и убедљиво је тријумфовао. У другој трци освојио је треће место. Током вожње имао је проблема са мењачем и то га је коштало првог места. После четири трке, Драган Стојковић је први у генералном пласману са три победе и једним трећим местом. Други наш возач Давид Стојковић није учествовао на овим тркама због проблема који има са аутомобилом.

ФУДБАЛ

Клубови из Врњачке Бање припремају се за ново првенство и играју пријатељске утакмице. ФК Реал Подунавци, члан Српске лиге Запад одиграо је две пријатељске утакмице. У првој утакмици победили су екипу Мешева која игра Српску лигу Исток, резултатом 2:0. Голове су постигли Миленковић и Лукић. У другој утакмици играли су нерешено у Краљеву са екипом Карађорђе 2:2 (Павловић и Миловановић).

Фудбалери Гоча почели су припреме за ново првенство. Гоч се такмичи у Шумадијско-рашкој зони. Одиграли су и прву пријатељску утакмицу против комшија – Борца из Вранеша и поражени су резултатом 2:3 (Дробњак 2 – Цветковић, Тењовић и Начић).

СТОНИ ТЕНИС

Велики успех у тек завршеном првенству квалитетне Б лиге Централне Србије постигли су стонотенисери Гоча из Врњачке Бање који су после десет година успели да се врате у Другу лигу, и то као вицешампиони поменуте лиге. Врњачки састав на почетку године није фигурирао као кандидат за виши ранг такмичења, али је током првенствене трке играо све боље и боље и са укупним скором од десет победа и четири пораза освојио је друго место. За врњачки Гоч највише мечева и најстандардније игре пружио је Драган Драгојловић, а њему уз раме стали су и остали првотимци Гоча: Немања Миленковић који је имао највећи проценат успешности, затим капитен Милош Трифуновић, изненађујуће добар Милан Милетић и дебитант, млади Игор Младеновић. Екипу је са клупе водио тренер и председник Клуба Зоран Мартиновић. Поред добрих резултата СТК Гоч се исказао и као врстан организатор јер је велики број првенствених мечева организовао у идеалним условима у Хали спортова у Врњачкој Бањи.

Новица Цветковић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ