Врњачка Бања светска, а наша

Марина Ст. Јанковић

Утисци туристкиње из Шведске

Вера Илић Холмберг живи и ради у Шведској у Хлсмборгу преко 30 година. Није јој било тешко да заволи Шведску као државу благостања у којој загарантована права резултирају лојалношћу према држави. Прихватајући добробит високог стандарда Вера није баш тако често посећивала домовину. Међутим, ове године, нешто се променило.

– У Србију, односно у Врњачку Бању нисам долазила последњих пет година и позитивно сам изненађена променама које сам сада затекла.

Врњачка Бања је прелепа. Велики помак је учињен. Толико је лепих, нових хотела, шеталишта, базена, спа центара, кафетерија, пицерија. Паркови су прекрасни, као створени за шетњу и одмор. Бања је баш пуна живота. Врњчани су веома гостољубиви. Бању сам ове године доживела као светску дестинацију. Пожелела сам да сваке године део одмора проводим управо у Врњачкој Бањи. Толико ме фасцинира лепота Врњачке Бање да озбиљно размишљам да пензионерске дане проведем управо овде, и то, са уживањем.

Пријатељима у Шведској ћу с поносом показивати фотографије из наше прелепе Бање. Шведску сам временом заволела. Међутим, пошто се ситуација у Србији мења последњих година на боље, стандард расте, постоји могућност да се вратим у Србију и пре шведске пензије, рекла нам је Вера.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ