АМБАСАДОР ЕГИПТА ПОСЕТИО „МЕРКУР“

Редакција

Специјалну болницу „Меркур“, 13. септембра, посетио је амбасадор Арапске Републике Египат у Србији Амр Алгувејли, са супругом. Циљ посете био је упознавање са програмом  здравственог туризма у Врњачкој Бањи, како би се повећао број египатских туриста у Врњачкој Бањи и пренео такав модел у египатске ризорте.

Током састанка, након представљања српског модела бањске рехабилитације, инвестиционе ситуације у Врњачкој Бањи, „Меркуровог“ модела пословања и ситуације у египатском туризму, закључено је да постоје изванредни услови за долазак египатских гостију, пре свега због чињенице да велики број њих тренутно одлази у чешке бање које имају сличан производ по далеко вишим ценама. Евидентни су проблеми са издавањем српске визе, које за египатске грађане траје два пута дуже него за шенеген-визу, српске бање нису довољно познате у Египту, а не постоје ни редовне авионске линије према мањим египатским аеродромима.

„Меркур“ има одличне контакте са Абдулкарим Магхрабијем, директором Агенције „МС Травел“, са којим се већ ради на довођењу на рехабилитацију, лечење и одмор. С обзиром на однос цене и квалитета услуге, као и најновији „Меркуров производ“ – Пост-ковид рехабилитацију, египатски партнери процењују да би се велики број египатских туриста опредељивали за „Меркур“.

Меркур је пред потписивањем уговора са египатском  Холдинг компанијом „Миср Италија“, у вези сарадње на трансферу „Меркуровог“ knоw-hоw за изградњу медицинско-рехабилитационог центра на локацији Муса-Кост. У јулу ове године у резиденцији Египатске амбасаде у Београду, потписан је Меморандум о сарадњи. Договорена је посета дестинацијама Муса-Кост и Шарм Ел-шеик за новембар 2021.

На боравку у „Меркуру“ тренутно се налази пилот група египатских туриста, међу којима се налазе и новинари и туристички радници, који ће о својим искуствима да обавесте египтску јавност, ради промоције српских бања.

Домаћини амбасадору били су: Јасмина Милетић, начелник техничких и других сличних послова, Миодраг Миљковић, директор маркетинга, др Данијела Карамарковић, начелник поликлинике и Андријана Драгић, интерни ревизор и директор објекта „Палас“ у изградњи.

Након састанка, амбасадор је обишао Балнео, Велнес и Спа центар, као и Центар медицинске естетике у Меркуру.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ