ЕГИПАТСКИ АМБАСАДОР У ПОСЕТИ ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Редакција

Амбасадор Египта , његова екселенција Амр Алгувејли, данас је у посетио Врњачку Бању. Њега је у свом кабинету угостио председник Општине Бобан Ђуровић.

Према речима египатског амбасадора, данас скоро сви знају за Врњачку Бању у Египту, први пут је у Врњачкој Бањи и желео је да се лично увери у лепоте наше туристичке дестинације.

Амбасадор Египта , његова екселенција Амр Алгувејли

 

-Овде сам дошао да бих најавио већи број туриста, са својом породицом која се налази  у „Меркуру“. Сигуран сам у велики потенцијал који Врњачка Бања поседује, ми Египћани волимо добру храну и одмор, кроз смех прича амбасадор у разговору са Бобаном Ђуровићем.

Египатски амбасадор схвата, да на жалост у Египту није довољно позната туристичка понуда Србије, иако су скоро сви чули за Врњачку Бању али углавном већина иде у Карлове Вари.

Сарадник египатског амбасадора Алгувејлија, један је од најпознатијих египатских путописаца, који недељно објављује своје чланке у египатским медијима, тако да ће своје утиске о Врњачкој Бањи пренети египатској јавности.

Амбасадор Амр Алгувејли, у разговору са председником наше општине рекао је, да је у јулу, њихова делегација из  Јужног Синаја, која се побратимила са градом Нишом, потписала споразум између  једног од највећих египатских велнес центара и Специјалне болнице “Меркур“. Споразум је потписан у резиденцији амбасадора и драго му је да је та сарадња остварена. Један од циљева египатског амбасадора  није само успостављање туристичке већ и економске сарадње.

Бобан Ђуровић је  рекао после састанка са египатским амбасадором, да је очекивао сусрет са њим, јер је на неким ранијим састанцима другог карактера исказана је жеља да се између Србије и Египта направи сарадња у туристичком смислу и да Врњачка Бања буде покретач тих активности. Велика међусобна жеља и интересовање постоје за сарадњом јер је у питању велики ресурс од 21 милион становника,  само у Каиру, који би требало да добију пре свега бољи визни режим између Србије и Египта. Наше активности биће усмерене ка томе да припремимо један кластер понуда за Египат.

-Ми смо у јулу месецу ове године имали 488%  више странаца него 2019. године, а у августу чак 736% више иностраних гостију него 2019. године која се сматра једном од бољих . Данас смо добили и препоруку да се са једним египатским градом побратимимо и направимо конекције које ће свакако омогућити бољу повезаност. Замолили смо амбасадора да наредни састанак, вероватно у амбасади,  а касније и у Египту, буде прилика да нам помогне у окупљању свих туристичких агенција, када бисмо ми презентовали Врњачку Бању, да на тај начин остваримо  контакте и конкретне аранжмане, који ће бити увезани са визним режимом, са летовима, понудом и букингом у нашим хотелима. За то нам је потребна подршка Министарства туризма и договори са министарком Татјаном Матић, где ћемо направити тај први линк и повезати Врњачку Бању, самим тим Србију са Египтом.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ