УСПЕШНО ЗАВРШЕН 54. СРБИЈА РЕЛИ

Весна Ђорђевић

ТРИЈУМФ ЕКИПЕ ИЗ БУГАРСКЕ

Посади из Бугарске коју су чинили возач Мирослав Ангелов и сувозач Георги Гађев у шкоди фабији Р5, припао је трофеј победника 54. Србија релија. Друго место у генералном пласману након једанаест брзинских испита на пет локација и пређених 151 километра освојила је још једна екипа из ове земље Пламен Стојков – Рафи Кадир, такође у шкоди Р5. Трећепласирани тим је из Турске Мустафа Чакал – Озгур Агдак у Хјундаију И20 Р5.

Ненад Вићентић – Иван Јевтић у пежоу 208 заузели су осмо место у коначном пласману као најбоље пласирана домаћа посада.

Најстарије и највеће аутомобилско такмичење у нашој земљи, Међународни 54. Србија рели, , који организују Ауто-мото савез Србије, Спортски ауто и картинг савез Србије и Општина Врњачка Бања, уз подршку Министарства омладине и спорта, вожен је и ове године у уобичајеном термину, церемонијални старт био је у петак, 24. септембра у 21 час и једнан минут, а проглашење победника на Врњачком Тргу културе у недељу, 26.

Србија рели се бодује за Европски рели трофеј, Балкански рели трофеј, Шампионат Србије и Шампионат Бугарске па су организатори после два дана озбиљних борби на стазама на Копаонику, Гочу и у околини Бање имали озбиљан задатак поделе мноштва пехара и проглашења најбољих у класама након два дана вожње и захтевних брзинаца.

Дужина релија је 507 километара, а  траса је измењена у односу на претходну годину јер се трка одвијала само на територији општина Врњачка Бања и Брус. Специјални испит који се до сада возио на подручју Општине Александровац из техничких разлога је пресељен на територију Општине Врњачка Бања – старт је био испред Тениских терена „Каровић“, а циљ код Цркве Светог  Саве у Грачацу.

Право наступа после техничког и верификације изборило је 49 посада, од којих је првог дана одустало девет. Међутим, правилник о супер релију даје могућност посадама које су одустале првог дана, да другог поново возе уколико уклоне уочене недостатке. Тако је на циљ после другог дана такмичења стигло чак 43 посаде.

-Све се завршило у најбољем реду. Имамо за победнике један озбиљан тим из Бугарске, тако да је очигледно задовољство свих учесника. Задовољни су и Врњачком Бањом као домаћином и организацијом трке, а послужило нас је и лепо време. Драго ми је да је све овако, честитам победницима и подсећам да смо на пола пута јер потписан уговор каже да ће Бања имати улогу домаћина и током пет наредних година, рекао нам је члан Општинског већа задужен за спорт, Душан Стевановић,  након проглашења победника.

Секретар Спортског ауто и картинг савеза Србије, Петар Матовић,навео је да је још једном потврђено да Србија рели из сезоне у сезону добија на значају ширећи утицај на развој аутомобилизма, спорта и туризма у Србији.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ