ДОНИРАНИ ТАБЛЕТИ ЗА УЧЕНИКЕ РОМСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

Срећко Станојчић

Данас су у кабинету председника Општине, као донација у оквиру пројекта швајцарске невладине организације „Свис про“ и Oпштине Врњачка Бања,  директорима три основне школе уручени таблети за ученике ромске популације који нису могли да их приуште због лошег имовинског стања њихових породица. Директори ОШ „Младост“ из Врњаца, „Бане Миленквић“ из Новог Села и „Бранко Радичевић“ из Вранеша, потписали су са председником Општине Бобаном Ђуровићем уговоре о донацији, у вредности од 14 700 долара од чега је за реализацију софтверског дела тог пројекта опредељено 8240 долара, а 4460 за таблет рачунаре.

Према речима Дејана Павловића, ромског координатора, кроз активности педагошке асистенткиње Сандре Васић биће одржана обука на донираним таблет рачунарима који су намењени за онлајн учење јер има деце која вероватно не знају како да их користе.

Општина Врњачка Бања  је показала велику друштвену одговорност потписивањем уговора са директорима три основне школе у нашој општини. Председник општине Бобан Ђуровић рекао је да је примарни циљ помоћи деци која нису могла да прате онлајн наставу јер нису имали таблете.

-Успели смо да обезбедимо 69 таблет рачунара за сву децу ромске популације која похађају наставу у овим школама. Поред тога дали смо налог директорима школа да направе евиденцију о свим социјално угроженим категоријама иако смо им и раније помагали, евиденцију о самохраним родитељима, затим о родитељима који су социјални случајеви и о породицама у којима ни један родитељ не ради.- На основу те евиденције, направићемо додатни напор и обезбедити таблете за децу родитеља из тих категорија становништва, а тиме и равноправност у систему основног образовања, рекао је Ђуровић после потписивања уговора о донацији таблета.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ