Гимназија

Гимназија 80. рођендан дочекује у новој згради

Срђан Удовичић

Гимназија у Врњачкој Бањи са радом је почела 17. новембра 1941. године. Током деценија свог рада и постојања, Гимназија је делила простор са Угоститељско-туристичко школом. Камен темељац за нов објекат Гимназије постављен је у јулу 2017. године. Због непоштовања уговорених обавеза, уговор са Грађевинским привредним друштвом „Банковић“ из Сурдулице је раскинут.  За извођача завршних  радова на тендеру изабрано је предузеће „Грађинг“ доо из Александровца. Како ово предузеће поштује договорене рокове, школски објекат од 3000 квадрата требало би да буде завршен до половине новембра, када би на свој 80. рођендан просторије новог објекта Гимназије требале бити свечано отворене.

Преко конкурса, Гимназија је успела да обезбеди средства, у вредности од око 30 милиона динара, за комплетно опремање школе. Потребна опрема у виду табли, клупа, столица и опреме за кабинете стигла је у Врњачку Бању.

„Свака учионица имаће свој рачунар, док је 30 рачунара намењено за кабинет информатике. Менаџмент школе, директорка и њени сарадници настојали су да се сваки сегмент попуни и да буде у складу са савременим стандардима. Ова школа ће имати агрегат за допунско напајање, у случају нестанка електричне енергије. Оно што остаје као обимнији посао јесте партено уређење овог простора, где ће се створити мултифункционални терен са пратећим спортским реквизитима. Одређен број реквизита, попут столова за стони тенис, биће намење та спортску салу. Очекујем да ће са оваквим темпом и надзором бити испоштован рок и да ћемо за Дан школе, а који је 17. новембра имати свечано отварање овог објекта, који ће, сигуран сам, бити један од најсавременијих на овим просторима, какав Врњачка Бања и заслужује“, говори председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ