САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ ФОКУС ГРУПЕ ПРОЈЕКТА SI4CARE

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ ФОКУС ГРУПЕ ПРОЈЕКТА SI4CARE

Врњачке новине

У просторијама Министарства здравља Београду, 7. октобра, одржан је регионални састанак фокус групе пројекта SI4CARE, за представнике из струковних организација, невладиних организација, општинских и градских центара за социјални рад, геронтолошких центара итд.  Представници „Меркура“, говорили  су на скупу о циљевима и концепту пројекта, изнели  примере из досадашње добре праксе и план пилот пројекта који ће се реализовати у  „Меркуру“. Ради поштовања безбедносних мера, догађај је организован уз присуство ограниченог броја учесника, док је највећи број стручних институција пратио онлине.

На самом почетку скуп су поздравиле др Биљана Зекавица из Министарства за рад и Љубица Паковић из Министарства здравља, а затим је основне циљеве и концепт пројекта SI4CARE представио  Миодраг Миљковић, Senior Health Case Staff на пројекту. Миљковић је истакао основне елементе пројекта и стратегију реализације предвиђених активности као и улогу Специјалне болнице „Меркур у пројекту“.

Презентацију извештаја радног пакета 1 који су направили партнери из Грчке представио је Никола Николић, члан „Меркуровог“ тима, након чега су презентовани примери досадашње добре праксе у ЕУ, од стране Срђана Kожетинца, Junior Assistant на пројекту.

На крају презентационог дела, Миодраг Миљковић је представио пилот пројекат који ће бити реализован у „Меркуру“, као и акциони план за имплементацију Транснационалне стратегије у Србији.

На скупу су активно учешће узеле представнице Српског удружења за Алцхајмерову болест, Александра Јовановић и Удружења Амитy, Нада Сатарић, које су изнеле своје задовољство због реализације оваквог пројекта у Србији и истакле потребу за иновацијама на пољу бриге о старим лицима.

Из Градског завода за јавно здравље, састанку се придружила др Ирена Џелатовић-Милошевић, која је указала на неке од проблема са којима се ова институција сусреће и истакла да је за иновативне подухвате увек најбоље поћи од мање средине, каква је Специјална болница „Меркур“ у Врњачкој Бањи.

Наредна фаза у реализацији пројекта SI4CARE је скуп партнера на пројекту који ће се одржати у Специјалној болници „Меркур“ 21. и 22. октобра, где ће бити презентовани први резултати који су до сада реализовани у оквиру радних група у свакој земљи.

Пројекат SI4CARE укључује партнере из седам земаља, а једини учесник из Србије је Специјална болница „Меркур“ уз активну подршку Министарства здравља и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Бојана Бељић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ