ВЕЛИКИ УСПЕХ ВРЊАЧКОГ ЏУДИСТЕ У САРАЈЕВУ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

ЗАБЛИСТАО СВЕТОЗАР СТАЈКОВАЦ

Деветог и десетог октобра 2021. године у Источном Сарајеву, Република Српска, одржан је 1. Међународни меморијални џудо турнир „Милош Остојић“ у част трагично настрадалог друга братских клубова, организатора овог турнира, џудо клубова „Рандори“ и „Спарта“. Иако први по реду, у два такмичарска дана турнир је окупио више од 900 такмичара из 10 земаља са Балкана и Европе.

Представљајући свој клуб и државу, наступио је и наш суграђанин Светозар Стајковац, који се са овог такмичења вратио са освојеном бронзаном медаљом! Светозар је наступао у категорији сениора +100 килограма и са три победе и једним поразом освојио треће место на овом турниру!

– Изузетно сам задовољан овим резултатом. Медаља је дошла у право време и показала да након летњих припрема идем у добром правцу за важна такмичења која ме очекују до краја године. Такмичење није било ни мало лако, о чему говори бројност такмичара. У сениорској конкуренцији за освојене медаље постојале су и новчане награде што је окупило велики број веома квалитетних такмичара. Мој пут до медаље био је напоран, редом сам побеђивао своје противнике из БиХ и Словачке, да би у полуфиналу био заустављен од такмичара из Црне Горе, иначе бившег првака Европе, а затим у борби за медаљу савладао такмичара из Хрватске! Након такмичења које ми је створило додатни мотив и „ветар у леђа“ настављам са тренинзима и припремама за предстојећа такмичења и нове изазове, рекао нам је Стајковац.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ