Двадесет станова за расељена лица из Хрватске и Босне и Херцеговине

Аутор:Срђан Удовичић

Изграња вишепородичног стамбеног објекта  на локацији Дубоки поток део је Регионалног стамбеног збрињавања које спроводе EU, UNHCR, OSCE, CEB, Комесаријат за избегла и расељена лица и Општина Врњачка Бања. Радове на изградњи стамбене зграде за расељена лица с подручја Хрватске и Босне и Херцеговине, у пратњи извођача радова, 15. новембра, обишли су председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и председник Скупштине општине Врњачка Бања, Иван Радовић.

Приликом обиласка радова, председник Ђуровић је навео да се радови одвијају по планираној динамици, али да ће због проблема који су проузроковани Ковидом у самој фирми која изводи радове, бити потребан продужетак рока за завршетак истих у периоду од месец дана. Након тога приступиће се партерном уређењу, уређењу приступним саобраћајницама и паркинг простора испред објекта.

„Површине стамбених јединица су од 30 до 55 квадрата, што зависи од броја чланова породица које су по конкурсу добиле станове. Сам објекат је површине од 1000 квадратних метара. Очекујемо да ћемо у марту поделити кључеве и обрадовати двадесет породица, које ће се уселити у нове станове и добити свој кров над главом у Врњачкој Бањи“, речи су председника врњачке општине.

Изградња стамбене зграде за домиционо становништво, површине од 1000 квадрата, очекује се до 20. октобра 2022. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ