ИНТЕРВЈУ: КРИСТИНА КИКА ЈОВАНОВИЋ

Срђан Удовичић

О новом албуму, филму, серијама, Врњачкој Бањи

Ако је нисте приметили у филмовима „Мач освете“, „До краја смрти“ и „Режи“ или можда у серијама „Истине и лажи“ и „Права жена“, верујемо да вам није промакао лик Јелене Радман из серије „Игра судбине“ која се скоро две пуне године емитује, а којој је живот удахнула глумица Кристина Кика Јовановић. Поред глуме, која је Кристинино примарно занимање, музика представља њену велику љубав и оно чиме испуњава своје слободно време. Њен боравак у Врњачкој Бањи искористили смо да се видимо с њом и говоримо о актуелностима на пословном плану.

Музичку каријеру сте започели као пратећи вокал бенда E-play”, да бисте након тога као главни вокал предводили бенд Кика. Шта је актуелно ових дана по питању музике?

Након сингла „Покварила“, који се појавио пре неколико месеци, крајем октобра видео синглом „У мраку“ најавила сам свој први соло, албум  „На ивици могућности“. Албум је готов и морам рећи да сам баш срећна, али и узбуђена. Потпуно је другачији од свега што сам до сада радила, а и од онога што се иначе пушта. Свакако скреће пажњу. На албуму сам радила са Андрејом Јовановићем, Матијом Анђелковићем и Бранком Спасићем. Представљало је изазов радити са рођеним братом на пројекту. Знамо се цео живот, старији је од мене, морам да га слушам и то је био јако занимљив процес. Баш сам поносна што смо све то успели да изгурамо. Издавачка кућа је LongPlay и на албуму се налази десет песама. Ових дана промовишемо спот за песму „У мраку“, који је радила моја пријатељица Јелена Павловић, редитељка из Швајцарске. Упознале смо се када је радила филм за пријемни за академију у Цириху. Тада сам јој изашла у сусрет и играла у том филму, да би она мени сада радила спот. Реакције на спот су јако позитивне и то су углавном људи које занима оваква музика. Нисмо радили никаву маркетинг кампању, али смо доста присутни на друштвеним мрежама. То је армија дивних људи којима се то свиђа или су свесни колико то мени значи и они су спремни да то поделе на својим профилима. Неко подели, други то види и настави да дели. Ту су и медији који се из дана у дан све више интересују. Ово је први пут да смо тек тако избацили спот. Били смо у фазону да је овај спот и добар, и чудан, и онако ефектан и било је, хајде да га пустимо и да видимо како ће да проговори сам за себе. Морам рећи, свиђа ми се како говори.

Током лета сте снимали филм радног назива „Фрка“ у Хрватској. Шта нам можете рећи о самом филму, екипи и утисцима са снимања?

Пре пар дана сам се чула са сценаристом филма. Иначе, он је неталентован, досадан, један клинац из Осијека, који је добио тако стипендију и отишао да завршава неке високе школе у Њујорку. Зове се Свен Латиновић, ма безвезе дечко скроз. Шалим се наравно. Написао је сценарио, продуцирао филм и играо у истом. И, све три ствари је одлично урадио. Одушевио ме је, као и петоро младих глумаца, са којима сам буквално имала част да играм. Јако су талентовани. Екипа је млада, пуна ентузијазма и имају потпуно другачији приступ снимању и раду на филму. Ја сам била међу старијима у екипи филма. Сам филм је о младима, за младе. Прича је о томе како се ти млади људи сналазе, од породичних ситуација до неких друштвених категорија. Цела радња филма се дешава у току једне ноћи. Нешто више од месец дана смо ноћу снимали. Гледали смо груби рез филма и морам рећи да се сво то неспавање исплатило. Радни назив филма је, као што сте рекли, „Фрка“. Тај назив ми се много свиђа и волела бих да тако и остане.

Телевизијска публика, у Србији заволела вас је у серији „Игра судбине“, али је имала прилику да Вас види и у серији „Једини излаз“. Поред Србије, у Хрватској сте снимали теленовелу „Права жена“. Каква Вас сећања вежу за тај период, односно шта ће бити с ликом Јелене из серије „Игра судбине“?

Чини ми се да је тај период када сам снимала серију „Права жена“ био тако давно. То је била моја прва телевизијска серија и прва главна улога. Живела сам у Загребу девет месеци. Говорила другим акцентом.  Драго ми је што сам остала у контакту са већином колега с којима сам радила на тој серији. Снимање серије ми је баш остало у лепом сећању. Свакако једно незаборавно искуство. А, моја Јелена из серије „Игра судбине“ полако, да кажем, улази у „винклу“, додуше по њеном укусу и размишљању. То и даље није најнормалније, али се прилично прилагођава окружењу. Ваљда је то тако. Кад нађете неког кога волите и ко вас воли, ви се некако умирите. Тако је и са Јеленом. Иако је најављен крај серије, због великог интересовања публике донета је одлука да се снимање настави, тако да почетком децембра поново улазимо у студио, када нас очекује почетак снимања треће сезоне. Верујем да ће бити узбудљиво.

Промо фотографија која прати спот „У мраку“

Последњих годину дана често смо Вас виђали у Врњачкој Бањи. Који је повод Вашег доласка овог пута?

За разлику од ранијих долазака поводом Фестивала филмског сценарија, односно снимање промо спота за поменути фестивал, сада сам у Врњачку Бању дошла да одморим. И, морам признати да ми је много лепо овде. Ово ми је први одмор за последење две године. Увек када је постојала пауза у снимању серије, тај одмор сам користила за нешто друго. Да ли је било снимање албума, филма или нешто треће… Не жалим се. Богу хвала на тим приликама, тим људима и искуствима. Међутим, схватила сам да полако улазим у црвено и да ми је потребан одмор. Колико ја била млада, пуна енергије и ентузијазма, јако сам сензитивна и све доживљавам дубоко, лично, све ме дотиче и схватила да буквално губим компас, те да под хитно после две године рада, морам на одмор. Запитала сам се, где ћу? Хоћу да идем негде где ми је познато, где ми је пријатно и где заиста могу да се опустим и да знам да нећу имати никакав стрес, тензију, а Врњачка Бања ми је једна од омиљених дестинација. Потврда томе је да овде долазим последњих седам година, минимун једном годишње. Пошто су сви људи из Солариса јако дивни, дошла сам код њих да се тамо ушушкам и да пар дана уживам у свим спа и веленес програмима. Много ми је лепо овде код вас, одмарам, а повела сам и брата који би да снима нешто. Ко зна, можда нека нова песма и настане у Врњачкој Бањи.

Фото: Ана Миладиновић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ