„МЕРКУР“ И СРПСКИ КЛАСТЕР НА ЗДРАВСТВЕНОМ КОНГРЕСУ У ТЕХЕРАНУ ПРЕДСТАВЉЕН МОДЕЛ БАЊСКЕ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ У „МЕРКУРУ“

Марина Ст. Јанковић

У Техерану је од 7. до 9. новембра одржан 5. Међународни здравствени конгрес исламских земаља уз подршку министарстава и међународних организација активних у области здравља и здравственог туризма.

Међу учесницима из преко 50 земаља из Азије, Африке и Америке, скупу је присустовала и делегација из Србије коју су чинили представници Кластера медицинског и здравственог турима Србије и Специјалне болнице „Меркур“ из Врњачке Бање.

У Конгресној сали центра ИРИБ главни садржај првог дана био је конкурс за избор најбољег стартап пројекта иранских компанија из области ИТ решења, са идејом за унапређење медицинског туризма у земљи и иностранству.

Представљено је око 30 пројеката између којих је изабрано пет стартапова на основу оцена жирија, који су чинили: др Вахид Маџрох, руководилац Исламског центра за развој здравственог туризма, Леила Кресић Јурић, директор и партнер HTI – EU, Миодраг Миљковић, председник Кластера медицинског и здравственог туризма – Србија и Прем Јагијаси, уредник издања WEB магазина Network – Индија.

Позивом за чланство у жирију ове манифестације, одата је велика част српском Кластеру, који се на овом догађају појављује по трећи пут за редом.

На свечаном отварању Конгреса обратио се и српски амбасадор Драган Тодоровић, који је том приликом, од  „Центра за развој медицинског туризма исламских земаља“, организатора Конгреса добио и признање за дугогодишњи изванредни допринос организацији догађаја и билатералној сарадњи између Ирана и Србије.

Српски представници учествовали су у два конгресна панела. Представници „Меркура“, у панелу традиционалне медицине представили су модел лечења минералним водама у „Меркуру“, док су представници Кластера представили српски модел бањске рехабилитације у „Меркуру“ и Пост ковид рехабилитацију, као пример коришћења изазова глобалне пандемије и модел конкурентног производа.

Водећи активисти презентовали су теме на панелима: Медицински туризам, Спортски туризам, Медицинска и лабораторијска опрема, Природни, велнес и прехрамбени туризам, Исхрана и здрава храна и Традиционална медицина и природни производи.

МЕРКУР ПОТПИСАО УГОВОР СА ТУРЦИМА

Др Дејан Станојевић са власником Агенције „М2 Organisation“ након потписивања уговора

Током Б2Б састанка на Kонгресу у Ирану, „Меркур“ шири своју продајну мрежу на нове континенте.

У свечаној сали Хотела „Персијан Азади“, директор Специјалне болнице „Меркур“, др Дејан Станојевић, 9. новембра потписао је уговор о продаји „Меркурових“ капацитета у медицинском туризму, са Озан Кајом, власником Агенције „М2 Organisation“, из Анталије у Турској, која се бави продајом медицинских услуга за стране госте у преко 50 болница у целом свету.

Према речима др Станојевића, потписивањем овог уговора „Меркур“ је отворио врата за ново тржиште, јер турски партнер поред Анталије и Анкаре, има своје канцеларије у Енглеској, Азербејџану, Пољској, Русији и Украјини. „М2 Organisation“ присутна је на свим важнијим промотивним скуповима из области медицинског туризма, а посета топ менаџмента „Меркуру“ најављена је већ за децембар ове године.

Представници „Меркура“ учествовали су на панелу под називом „Могућности сарадње између Европске уније и исламских земаља“. Међу панелистима из Немачке, Мађарске, Индије, Хрватске, Ирана и Русије, своје излагање имао је и Миодраг Миљковић, директор маркетинга „Меркура“ и председник Кластера медицинског и здравственог туризма Србије. У петоминутном обраћању, Миљковић је презентовао српски Кластер и Специјалну болницу „Меркур“ као пример добре праксе у коришћењу минералних вода за развој модерног туристичко-здравственог центра, као и подизања здравственог стања грађана у оквиру здравственог система Србије.

У конкуренцији највећих европских и светских субјеката из ове бранше, Србија се представила као атрактивна десетинација, а Кластер и „Меркур“ као поуздани партнери са дугогодишњим искуством. Нама је ово трећи пут да нас организатори позивају на овај респектабилни догађај, где смо изградили добре односе са партнерима из великог броја земаља, а са некима смо успоставили врло пријатељске односе, изјавио је Миљковић.

Конгрес се завршава данас, када се очекује и дуго договарани састанак са представницима Министарства здравља, у вези почетка сарадње у области тренсфера српског модела бањске превенције и рехабилитације у иранске бање.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ