НАЦИОНАЛНИ ДЕЧЈИ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС КРАТКЕ ПРИЧЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

ДИМИТРИЈЕВА ПТИЦА ПРВОНАГРАЂЕНА

Образовно-креативни центар „РЕСТАРТ“ организовао је национални дечји конкурс кратке приче на тему „Птице“ Мини рестАРТ 2021. „Дај ми крила један круг“.Изазов да своје списатељско умеће покаже, прихватио је Врњчанин Димитрије Дмитровић, ученик 6/5 ОШ „Попински борци“. Његова уметничка прича открила је чудесан таленат и лепоту писане речи као и промишљања и у великој конкуренцији освојила жири који је одлучио да је рад за прву награду.

Према речима организаторке Снежане Гроздановић, председнице ОКЦ „Рестарт“ Велика Плана, уметност и ликовна култура значајни су сегменти образовања и креативног развоја деце. Деца својим умећима помажу у стварању квалитетније културне и друштвене средине за одрастање и живљење.

Осим склоности ка писању, Димитрије исказује велики таленат за цртање и сликање, пети је разред Музичке школе „Стеван Мокрањац“ као пијаниста. До сада је освојио пуно награда за ликовне и литерарне радове.

Димитрије са освојеном дипломом и медаљом

Одрастао сам у врњачкој Библиотеци која је великим делом утицала на развијање моје љубави према књизи. Увек налазим време за читање, то ме оплемењује и одмара ме од школских обавеза.

На тему птица које су на неки начин симбол слободе одговорио сам спремно, са жељом да искажем своје искуство из ситуације пандемије која нас је променила из корена и свој доживљај ограничене слободе. У мојој причи папагај је одлетео у слободу. Није бежао, имао је храну, воду и љубав. Али није имао оно најбитније, а то је слобода, каже Димитрије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ