УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ ШКОЛЕ „МЛАДОСТ“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

„ИГРАЧКА НА ДАР“

Представници  Ученичког парламента Основне школе „Младост“ из Врњаца са учитељицом Марином Стефановић, 26. новембра посетили су „Удружење родитеља деце ометене у развоју“. Тим поводом  корисницима су чланови Парламента предали пакете са играчкама, књигама и школским прибором.  У  акцији под називом „Играчка на дар“, учествовали су сви ученици  матичне школе „Младост“  као и ученици  издвојеног одељења из Штулца. Ученички парламент годинама уназад реализује  хуманитарне акције,  док  чланови  Парламента једногласно гласају  за то да се првенствено прикупи школски прибор који потом донирају члановима УРДОУР-а.  Без обзира да ли су деца или одрасли,  сви корисници Удружења су се обрадовали поклонима који су им уручени.

Поклони су обрадовали штићенике УРДОУР-а

Ученици Школе се радо одазивају оваквим акцијама и воле да посете кориснике Удружења који  их са задовољством дочекају, истиче модератор Ученичког парламента, Милена Миладинов.

Корисници су припремили поклоне за своје госте, подметаче које су израдили на креативним радионицама.

Ученички парламент је законом загарантована формална институција, која ученицима омогућава демократски начин удруживања ради заступања интереса свих ученика у школи, као и учешће ученика у доношењу одлука које се њих непосредно тичу.

Постојање ученичких парламената значајно је због тога што гарантује основне слободе ученика, кроз остваривање права на слободу говора, изражавања, слободу удруживања, слободу изражавања сопственог мишљења, омогућава лични развој ученика, пружа могућност колективног одлучивања и доприноси побољшању атмосфере и живота у школи.

Ученици учествују у процесу одлучивања, и на тај начин јачају своје самопоуздање и постају одговорне личности. Са својим идејама покрећу и реализују пројекте, а покрећу и  питања значајна за ученике у локалној заједници.

Прави пример остварења свих циљева постојања представља Ученички парламент Школе „Младост“ који годинама уназад активно ради и реализује бројне акције захваљујући инвентивности модератора Милене Миладинов и сарадње са наставним особљем уз подршку директора Игора Дрманца.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ