ОДРЖАНА СЕДНИЦА КЛАСТЕРА ТУРИСТИЧКЕ ПРИВРЕДЕ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

Марина Ст. Јанковић

ГОЧ – ДЕО ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ТОКОМ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ

Седница Кластера туристичке привреде Врњачке Бање одржана је 16. новембра у конференцијској сали Хотела „Врњачке терме“. Према речима Ђорђа Макуљевића, председника Кластера, на састанку је било речи о актуелностима везаним за ковид пропуснице, односно за епидемиолошку ситуацију у земљи као и о отежаном раду хотела.

Ми смо се сложили да апсолутно сви морају да поштују мере, да то неће трајати још дуго и да се мора радити на едукацији. Едукација у кооперацији са националним удружењем „ХОРЕС“ на територији Врњачке Бање ићи ће управо преко нашег Кластера где су сви хотели позвани и очекујемо да се одазову у што већем броју, у наредна два месеца. Потом ће уследити едукација за ресторане, изјавио је Ђорђе Макуљевић.

Са отварањем нових хотела и проширивањем туристичке понуде, променила се и структура врњачких гостију. Око 70% гостију чине породице са децом.

Бобан Ђуровић

На основу анализе, локална самоуправа ће у договору са Кластером радити на томе да буџет за 2022. годину, као и сви пројекти, буду усмерени што више ка кључним атракцијама Врњачке Бање да бисмо употпунили садржајност дестинације и тиме дали могућност да што више гостију, што дуже времена проводе у Врњачкој Бањи и да се тиме истакнемо као туристичка дестинација која може одговорити захтевима породичног туризма, рекао је Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања и најавио реализацију пројекта, панорамског точка код извора „Језеро“, као прву велику инвестицију у 2022. години. Он је рекао да ће се локална самоуправа посветити развоју Гоча.

Врњачким хотелијерима је предочено да од ове зимске сезоне могу да уврсте у понуду ски стазу на Гочу и да ће Гоч бити део туристичке понуде током целе године.

Урадићемо пројекат са Министарством туризма. Имамо заинтересоване инвеститоре чији су пројекти у духу очувања планине Гоч, чији ће садржаји направити велику епоху у развоју Гоча, додао је Ђуровић.

Сви врњачки хотели биће представљени у заједничкој публикацији чије ће штампање организовати Кластер, а служиће промоцији Врњачке Бање као туристичке дестинације. Кластер је на седници донео и одлуку да од јануара 2022. године сви хотели ускладе цене смештаја према категоризацији и реномеу који Врњачка Бања има на туристичкој мапи Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ