ЖЕНСКИ ЦЕНТАР „МИЛИЦА“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

ЗНАЊЕМ ПРОТИВ КОВИДА

Пројекат „Знањем против ковида“ реализује Женски центар „Милица“, имплементира се у склопу Пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“, финансира га влада Шведске, а спроводи Програм Уједињених нација за развој, у сарадњи са локалном самоуправом Врњачка Бања. Пројекат траје од 1. новембра 2021. до 1. децембра 2021. године.

Веома важним за нашу локалну заједницу и шире, сматрамо то што ћемо спроводити превентивне активности везане за Ковид-19, пројекте на тему пружања подршке и помоћи рањивим групама у светлу Ковид-19 пандемије и то кроз набавку заштитне опреме и дезинфекционих средстава, и промоцију процеса имунизације.

Пројекат се  реализује у две фазе, кроз набавку заштитне опреме и дезинфекционих средстава – набављена заштитна опрема и дезинфекциона средства се деле грађанима Врњачке Бање и месних заједница Врњачка Бања и кроз промоцију процеса имунизације, рекла нам је Оливера Богићевић, координаторка ЖЦ „Милица“.

Промоција имунизације ће се обавити преко едукације путем зума и из студија,  а учесници су: проф. др Лазар Поповић, ИО Војводина, ЕСМО, НС др sc. мед. Сандра Раденковић, радиолог са Института за онкологију и радиологију Србије,  доц. др Верица Јовановић ИЈЗС, вирусолог доц. др Ана Банко, професорка на Медицинском факултету у Бограду и Весна Бонџић, председница ЖЦ „Милица“.

У просторијама ЖЦ „Милица“, 24. новембра, координаторке Оливера Богићевић и Сузана Крстић  отпочеле су уручивање пакета представницима  врњачких месних заједница, и то: по 450 маски за лице, 150 бочица за дезинфекцију руку и по 96 паковања за дезинфекцију површина. Представници месних заједница дистрибуираће донирана средства социјално угроженим породицама.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ