ЂУРЂУ РАДУЈУ ТАКМИЧЕЊА

Весна Ђорђевић

На Међународном плесном фестивалу „Serbian international dance festival – Vrnjacka Banja open”  у организацији школе плеса „Ла Луна“ из Јагодине, одржаном 4. и 5. децембра у Врњачкој Бањи, прво место у категорији класичан балет, соло освојила је десетогодишња Врњчанка,  Ђурђа Дмитровић.

Ђурђа је полазница школе балета „Фелићита“ Ане Тагирове Петровић у Врњачкој Бањи већ седам година, а ово такмичење је дошло после дужег затишја изазваног епидемијом короне.

– Ишла сам на многа такмичења, али прошле године није било ниједног и зато сам ово дочекала са великом радошћу. Такмичења ми не представљају напор и обавезу, него прилику да се дружимо  и покажемо колико знамо и колико смо напредовали. Иначе, балет је моја жеља од кад сам се родила, од кад знам за себе, а почела сам да играм са три године. Волим балет. Он је на првом месту у мом срцу и надам се да ћу се кад одрастем бавити балетом,  каже Ђурђа.

Поред жеље да се професионално бави балетом, талентована десетогодишњакиња, ученица четвртог разреда ОШ „Попински Борци“ у школи ниже петице и признања, односно награде попут оне са Конкурса „Дани ћирилице“ у Баваништу, а са истом енергијом похађа и музичку школу. На онлајн такмичењу у Абу Дабију одржаном крајем лета, Ђурђа је као свршени ученик првог разреда основне Музичке школе  „Стеван Мокрањац“ издвојено одељење Врњачка Бања, освојила прву награду у предкатегорији. Ђурђа је у класи професорке Катарине Манчић.

– Старији брат Димитрије био ми је узор за музичку школу. У кући смо имали велики клавир и нисам се премишљала око тога хоћу ли и ја научити да свирам и који ћу инструмент изабрати.. Свирам тек две године, али сам само прошле године учествовала на шест такмичења и освојила пет првих места, а једно ми је измакло за  поен. Ове године сам освојила прво место у Абу Дабију. Сви програми организовани су онлајн, а ја прижељкујем да прође све ово са короном па да наступим на неком великом музичком такмичењу уживо, прича са сјајем у очима ова невероватна девојчица.

Породицу Дмитровић, иначе, „Врњачке новине“ су упознале, и у њу завириле захваљујући Ђурђином старијем брату Димитрију који не престаје да нас радује својим успесима. Ђурђа са широким осмехом  каже да је то једна велика (има два брата у ужој породици и још две сестре по оцу) и надасве вредна породица. Са братом близанцем, Дамјаном, опробала се и у глумачким водама, а у магични свет покретних слика ушетала је кроз забавно-едукативни играни серијал „Скитајући са Дуњом“

– Већина мојих другара из одељења иде на различите допунске активности- и спорт, и музичка школа, плес, гимнастика и то углавном није зато што их родитељи наговарају, већ је то њихова велика жеља да сазнају што више. Тако сам ја пре три и по године кренула на глуму у Драмски студио “Мали принц“. Најлепше искуство ми је са снимања филмића посвећеног рециклажи „Скитајући с Дуњом“ где смо глумили уз Бранку Катић. Бранка је величанствена и сва деца су је обожавала. Баш је фина и уме са децом, водила нас је и на пиће. Имам сјајне утиске и много сам срећна због овог искуства, прича нам усхићено Ђурђа.

Ђурђа је ушла у ужи избор на кастингу за филм „78 дана“ редитељке Емилије Гашић, а све до сада учињено говори у прилог тврдњи да је блистава будућност пред овом талентованом и вредном младом Врњчанком. И док се ми већ радујемо неким успесима у најави, она остаје забринута над чињеницом да би, с обзиром да има доста обавеза које за сада успешно усклађује,  једног дана морала нечег да се одрекне.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ