Нов кастинг за филм „78 дана“

Срђан Удовичић

Први дугометражни филм под називом „78 дана“, редитељке Емилије Гашић, биће сниман у Врњачкој Бањи, у продукцији куће Set Sail Films. Овај филм ће кроз found footage жанр истражити одрастање генерација које су сазревале за време бомбардовања 1999. године. У средишту сценарија је прича о три сестре из малог места у Србији, које снимају своју свакодневницу током НАТО агесесије.

Овај пројекат је представљен у Венецији, на радионици Bienalle College Cinema, за време 77. Венецијанског међународног филмског фестивала. Како режију, тако и сценарио за филм „78 дана“ потписује Емилија Гашић, која иза себе има више запажених и награђених краткометражних филмова: „Некрштени дани“, „Вртлог“, „Чекање“… Дипломирала је на Академији уметности у Београду, док је мастер студије завршила на Tisch School of Arts у Њујорку, где тренутно живи и ради.

Према речима Кристине Н. Вулетић, која је ради кастинг за поменути филм, након пар кругова  одржаних кастинга, расписан је кастинг за још три улоге. На кастинг се могу пријавити дечаци од 13 до 17 година, с  подручја Врњачке Бање, Трстеника, Краљева и Крушевца, дечаци од 17 до 20 година из Београда, као и девојчице од 7 до 10 година из Београда.  Пријаве са фотографијом, местом и годином рођења слати на мејл: 78danakasting@gmail.com,  до 5. јануара. 2022. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ