ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Срећко Станојчић

Скупштини општине Врњачка Бања, данас су са ванредне седнице Општинског већа, на усвајање упућене изгласане тачке Дневног реда, а било их је двадесетак. Поред предвиђених 8, уз допуну која је обухватала 12 тачака, већници су одборницима СО  упутили све осим једне која  се односила на средства из текуће буџетске резерве јер  тренутно има приоритетнијих захтева за средствима из тог дела буџета.

Судећи по редоследу али и по значају, већници су најпре усвојили Нацрт Одлуке о измени и допуни Плана генералне регулације Врњачке Бање. По значају, једнако важан за грађане Врњачке Бање, усвојен је кориговани нацрт Одлуке о буџету за 2022. годину, у чијем контексту су били и нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама, измене и допуне Одлуке о утврђивању висине накнаде за коришћење јавних површина и Кадровски план Општинске управе.

Прибављање и отуђење земљишта путем размене између Општине Врњачка Бања са Црквеном општином Врњачка Бања, одлуком Општинског већа добили су коначан епилог, а сагласност већника добио је и Програм уређивања грађевинског земљишта за пројекат „Рајска планина Гоч“.

Приоритети за коришћење средства из буџетске резерве били су захтеви Одсека за привреду и друштвене делатности у узносу од око 126 000 на име обезбеђивања додатних средстава за финансијску подршку субвенционисања трошкова вантелесне оплодње али и Установе „Спортски центар“ у износу од 3.100.000 динара за набавку рефлектора на фудбалском терену у Врњцима.

Данас је усвојен нацрт Одлуке о покретању поступка израде  Локалног акционог  плана за унапређење положаја миграната на територији Општине Врњачка Бања за период од 2022. до 2026. године и Одлука о изменама и допунама Одлуке о оснивању једнодомног друштва са ограниченом одговорношћу „Центар за развој иновативних делатности“ Врњачка Бања.

И на овој седници Општинског већа, којом је председавао Бобан Ђуровић, било је простора у Дневном реду за нацрте Одлука о отуђењу, давању сагласности за отуђење делова неких катастарских  парцела ради исправка граница, одобрене су измене  ценовника у бифеу Општине и ски паса за ски стазу „Крст“ на Гочу, усвојен је измењен и допуњен план општег распореда места  за постављање монтажних објеката и мобилијара, а одобрена су и средства за награде Организацији синдиката Општинске управе.

При крају заседања, прихваћен је и захтев председника Скупштине Регионалне агенције за давање сагласности на Статут Регионалне агенције за просторни и економски развој рашког и моравичког округа доо као и Одлука о изменама  Уговора о организовању Регионалне агенције за просторни и економски развој.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ