ПО ДРУГИ ПУТ ЛУКА НАЈБОЉИ ТРИАТЛОНАЦ У СРБИЈИ

Мила Васојевић

Свечаност проглашења  победника СТУ Купа 2021. одржана је 21. децембра у Хотелу „Crowne Plaza“ у Београду, у организацији Српске триатлонске уније. Победничко признање Луки је уручио Владимир Савић, потпредседник УО Српске триатлонске уније. Према ранг листи Купа Србије појединачних победника, Лука је најбољи триатлонац у Србији, у категорији Age 2 у конкуренцији од 59 такмичара.

До титуле Јанковић је дошао освајањем шест медаља на шест такмичења у којима је учествовао 2021. године. На Десетом београдском дуатлону, на Купу Србије у спринт триатлону на Сребрном језеру у апсолутној категорији, на Првенству Србије у Панчеву, на 27. Београдском 11ТРИ Спринт триатлону, на Купу Србије „Сомбормен“ и на Балканском првенству на Власини.

Лука Јанковић

Задовољан сам са постигнутим резултатима. Увек може боље, али нађу се и ометајуће непредвиђене околности са којима се треба изборити. Ову сезону ћу памтити и по ванредним тешкоћама, последицама вирусног обољења на форму, као и озбиљном паду с бицикле на тренингу. Дугујем захвалност мојим донаторима, фирмама „VS ENERGY“ Врњци и „Kondor AS“ Врњачка Бања без чије помоћи не бих имао неопходну опрему. Захвалан сам на подршци коју ми је пружила породица, као и вереница Тијана, рекао нам је Лука Јанковић.

Сумирајући Лукину спортску каријеру у триатлону, августа 2018. године, на свом првом такмичењу на Власинском триатлону самопревазилажења освојио је прво злато. Наредне године био је првак међународног такмичења у Охриду и трећи на Балканском шампионату у Истамбулу, као и победник СТУ Купа за 2019. годину. У првој години пандемије, 2020. Лука је на 26. Београдском триатлону освојио апсолутно треће место, а већина такмичења била је отказана. Сезону 2021. завршио је  са седам освојених медаља укупно.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ