Спремно дочекан први снег

Срђан Удовичић

Прва недеља децембра донела је снег и ниже температуре.  Иако је снег на подручју Врњачке Бање падао скоро целу ноћ, сви путни правци су проходни. На путевима у нижим пределима нема снега, док су на оба путна правца према Гочу, екипе на терену. Као регионални, Стари пут до Гоча је у надлежности Крушевац пута, док је за одржавање Новог пута задужена Општина Врњачка Бања.

„Екипе су на терену биле и ноћас, с обзиром на мећаву која је била. Не смемо дозволити да дебљина снежног покривача на путним правцима буде већа од 15 сантиментара, јер у супротном ефекат неће имати агрегат који се посипа. Овом приликом апелујем на све возаче, који се упуте на Гоч, да не крећу без зимских гума и опреме. Иако су путни правци проходни и посути индустријском сољу и ризлом, сваки застој и стајање возила на такозваном Шиљатом камену, представља ризик да дође до колапса, где се возила не могу мимоићи, односно наставити свој пут“, речи су Саше Грковића, помоћника председника Општине.

Према речима помоћника Грковића механизација за чишћење снега на територији врњачке општине је обезбеђена, с тиме да је за одржавање саме Врњачке Бање задужен јавни сектор, док је одржавање сеоских подручја поверено приватном сектору.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ