ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ВЕЋА УВОД ЗА СКУПШТИНСКО ЗАСЕДАЊЕ

Редакција

Шест чланова Општинског већа чинило је кворум на ванредној седници одржаној у Скупштинској сали у понедељак, 13. децембра. Седницу  је водио председник Општине, Бобан Ђуровић, а на дневном реду је после повлачења две и убацивања три нове тачке, осталo 30 за разматрање и усвајање.

Чланови Општинског већа дали су позитиван одговор на захтев Туристичке организације да се из текуће буџетске резерве одобре средства за организацију манифестација током новогодишњих празника. Конкретно, шест милиона и двеста хиљада за новогодишњи програм на Тргу културе 31. децембра и 1. и 2. јануара, 750.000 за приредбу „Дива туризма 2021.“,  380.000 за новогодишњу декорацију. Одобрено је и милион и сто хиљада на име рекламне зимске кампање, односно за сарадњу са Advertiying prime time, као и милион и по за озелењавање Црквеног брда.

Значајно повећање трошкова пословања таксиста (од цене горива и резервних делова, преко цене рада по радном сату, до обавезног осигурања возила и путника) резултирало је  захтевом такси превозника за повећање цене обављања услуге. Веће је усвојило и скупштини на усвајање проследило нови ценовник такси услуга па ће старт, уместо досадашњих 120 динара, убудуће износити 150, док ће цена по километру бити виша за 5 и износиће 65 динара, чекање по сату је кориговано са 600 на 800, а наплата пртљага остаје иста – 50 динара по комаду. Уведене су и измене за другу тарифу која се примењује за вожњу ван града, ноћну вожњу, као и за новогодишње и божићне празнике, као и током Love festa. Километар сат у другој тарифи је сто динара, а чекање по сату 900.

Већници су дали сагласност и на нацрт Одлуке о реализацији пројекта „Систем видео надзора раскрсница и евиденције саобраћајних прекршаја у Врњачкој Бањи“. Повод је повећан број саобраћајних незгода, али и велики транзит преко територије општине, па ће у циљу повећања безбедности  учесника у саобраћају, као и свих грађана и гостију, камере бити постављене на свим раскрсницама и саобраћајницама, док ће мониторинг центар бити у Полицијској станици Врњачка Бања одакле ће се вршити надзор.

Чланови Општинског већа усвојили су и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о паркинг зонама и режиму јавних паркиралишта у Врњачкој Бањи, а највећа новина је проширење прве зоне  са паркинг простором иза Хотела „Парк“, односно у Улици Саве Ковачевића иза хотела до уласка на шеталиште.

Захтев за остваривање права једнократну новчану помоћ  може се поднети најкасније до навршених шест месеци живота детета – стоји у измени Одлуке о финансијској подршци породици  са децом на територији Општине Врњачка Бања коју је Веће усвојило на овој ванредној седници. До сада је овај рок био три месеца. Исто продужење рока са три на шест месеци важи и за подношење захтева за остваривање права на новчану помоћ породици породиље без сталног запослења.

За услугу лични пратилац у 2022. буџетом је предвиђено 8 милиона, а ову услугу ће добити деветнаесторо деце.

Веће је дало сагласност да се из текуће буџетске резерве Општинској стамбеној агенцији одобре средства у износу од пет милиона за лед расвету, као и четири милиона за набавку агрегата и зимско одржавање путева.

Усвојен је и нацрт Одлуке о покретању процеса израде локалног акционог плана запошљавања, као и захтев Основне школе „Младост“ Врњци за одобравање средстава за извођење радова на партерном уређењу школског дворишта истуреног одељења у Штулцу

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ