У Врњачкој Бањи Нова 2022. година дочекана уз више концерата и ватромета

Срећко Станојчић

И за ову Нову годину, Врњачка Бања је била једна од најпосећенијих туристичких  дестинација у Србији.

Према проценама Туристичке организације Врњачка Бања, за време новогодишњих празника, Врњачку Бању је посетило преко 50 хиљада гостију. За дочек нове 2022. године, концерт је одржала Рибља чорба, којој су претходили врњачки бендови и звезда Гранда Алекса Перовић,  1. јануара, госте су забављали трубачки оркестар Ненада Јевђића и Мира Шкорић, док су 2. јануара, гостима и Врњчанима концерт приредили Акапулко бенд и Миросалав Илић.  Одржане су и пратеће манифестације, за најмлађе, дружења са Деда Мразом и Мари Мари, хор „Абрашевић“, дефиле екипе у „огледало оделима“ „Mirror crew“, уз традиционалну  врњачку новогодишњу бајку на Тргу културе.

У суботу, 1. јануара, по изузетно топлом сунчаном времену за овај период године, није било лако мимоилазити се са туристима из целе земље и окружења на врњачкој променади, а и терасе врњачких ресторана и кафића биле су препуне гостију. Такво задовољство у шетњи препуном врњачком променадом, није пропустио ни председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић са породицом.

-Честитам свима Нову годину и желим пуно здравља, среће, љубави и наравно пословног успеха. Оваква посета је добра увертира за годину која предстоји, посебно је интересантно да су сви врњачки хотели имали своје дочеке Нове 2022. и да су хотелски капацитети  били попуњени максимално, а да је поред тога више од десет хиљада гостију, посетилаца било на концертима које смо организовали. Преко дана, као што видимо, има више од двадесет хиљада људи који се шетају нашим улицама, променадом и парковима. Најбитније је да добијамо похвале за чистоћу и уређеност, за садржајност програма.

Успели смо као што се види, да променимо структуру гостију, д а се посветимо породичним људима са малом децом, да тежимо ка млађим генерацијама. 

Што се тиче безбедности наших гостију, ми сада имамо систем покривености скоро сваке јавне површине у Врњачкој Бањи, сваког улаза у хотеле, уласка у наше место. Поносан сам на тај нови мониторинг којим се прати стање безбедности, рекао је Бобан Ђуровић за Врњачке новине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ