ОДРЖАНА 2. СЕДНИЦА СО ВРЊАЧКА БАЊА ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ

Срећко Станојчић

УНАПРЕЂЕЊЕ ВОДОСНАБДЕВАЊА, КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ И ЈАВНИХ ПАРКИРАЛИШТА

Формално, већина тачака Дневног реда данашње седнице СО Врњачка Бања односила се на одржавање, заштиту и управљање општинским и некатегорисаним путевима и улицама, јавну расвету, паркинг зоне јавних паркиралишта али суштина је одрживи развој Врњачке Бање која се шири, па су унапређење водоснабдевања, канализационе и водоводне мреже као и проширење капацитета јавних паркиралишта  апсолутни приоритети.

Управо су то биле и теме  председника Општине Бобана Ђуровића који је у свом излагању објаснио да унапређење водоснабдевања почиње већ ових дана, реализацијом прве бушотине код „Витојевца“ где се очекује 15 секундних литара воде, које ће бити укључене у прву зону водоснабдевања. Друга бушотина је у плану већ у марту, код аутобуске станице и планирана је за унапређење водоснабдевања  у потесу насеља „РАЈ“ и будући аква парк. Трећа бушотина планирана је код насеља „Пет храстова“ за побољшање водоснабдевања насеља „Подине“ и село Штулац. У плану су унапређење водоснабдевања и других насеља и улица почев од насеља „Река“ У пројекту водоснабдевања су и филтерска постројења у Липови, рекао је председник Општине Ђуровић.

Унапређење канализационе мреже, такође почиње од марта, када се планира почетак изградње преко 6о километара нове канализације.

Проширење капацитета јавних паркиралишта, по његовим речима планирано је на више локација али је свакако неопходно израдити велики централни паркинг.

Једна од локација, планирана је преко пута зграде Општине, у капацитету приземља и монтажног спрата, затим код аутобуске станице, наспрам хотела „Цептер“ по принципу јавно приватног партнерства са компанијом „Цептер“ , посебан паркинг за будући аква парк , код терена Ц,  комплекса на „Рају“, а и подземна гаража будућег тржног центра инвеститора Пјановића.

Свакако је приоритет и уређење планине Гоч, рекао је Ђуровић и уређење простора за будућу гондолу.

Народни посланик и одборник Војислав Вујић рекао је да сви велики пројекти који се планирају, нису могући без подршке државе, коју овај скупштински сазив свакако има.

На седници су усвојене измене Одлуке о паркинг зонама и режиму коришћења јавних паркиралишта као и Правилник о коришћењу јавних паркиралишта и уклањању непрописно паркираних возила.

Одборници су изгласали и Одлуку о бесповратном суфинансирању активности и мера унапређења енергетске ефикасности на породичним кућама, становима, стамбеним и јавним зградама као и Одлуку о успостављању сарадње са градом Живинице у Босни и Херцеговини.

Усвојену одлуку о конверзији потраживања  која су настала по основу пореских дуговања  ППТ „Наменска“ АД Трстеник у основни капитал овог привредног друштва која по проценама износе око 300 милиона динара, председник Општине Ђуровић објаснио је намером да кроз дијалог буде постигнут договор да се основни капитал односи на објекат у Врњачкој Бањи, чиме би се остварио обострани интерес.

Пет тачака Дневног ред данашње седнице, односило се на поступке отуђења грађевинских парцела из јавне својине општине, али и прибављање непокретности у јавну својину непосредном погодбом или разменом.

На данашњој седници Скупштине, именована је општинска изборна комисија у новом саставу, посебне тачке биле су избор, именовања и одборничка питања, а једино је поставио Родољуб Џамић који је затражио одговор када ће бити померен зид од патријаршијске виле, због које је сужен трототар  прометне саобраћајнице  и онемогућава мимиолажење пешака, а за који је утврђено да се налази на јавној површини.

Седницом је председавао председник СО Врњачка Бања Иван Радовић.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ