Проверите да ли сте уписани у бирачки списак

Аутор:Врњачке новине

Обавештавамо грађане општине Врњачка Бања и лица која су привременo oдсељена из сталног места боравка (интерно расељена лица) – бираче, да је део јединственог бирачког списка који се односи на подручје општине Врњачка Бања, изложен на увид у згради општине Врњачка Бања, канцеларија број 2. Увид у бирачки списак, уз личну карту, грађани могу да изврше сваког радног дана од 07.30 до 15.30 часова у периоду од 17. фебруара 2022.године до 18. марта 2022. године када се бирачки списак закључује у 24.00 часа. У овом периоду бирачи, уз личну карту, могу Одсеку за општу управу Општинске управе Општине Врњачка Бања поднети захтев за упис или измену, исправку или допуну података у бирачком списку. Решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси до закључења бирачког списка Општинска управа, а од закључења бирачког списка па све до 30.марта 2022.године у 24.00 часа, Министарство државне управе и локалне самоуправе. Уколико бирач, који има пријављено пребивалиште на територији општине Врњачка Бања, жели да гласа на парламентарним изборима у месту боравишта – које се налази у земљи, а ван подручја општине Врњачка Бања, у обавези је да најкасније 12.марта 2022.године до 24.00 часа општинској управи места боравишта, поднесе захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на изборима гласати у земљи, али према месту боравишта.

Бирачи који имају боравиште у иностранству могу поднети захтев за упис у бирачки списак податка о томе да ће гласати у иностранству. Захтев за упис у бирачки списак податка о томе да ће гласати у иностранству подноси се преко дипломатско-конзуларног представништва Министарству правде и државне управе, најкасније 12.марта 2022. године до 24.00 часа. Захтев за упис у бирачки списак податка о томе да ће гласати у иностранству бирач може поднети и у земљи, општинској, односно градској управи где има пребивалиште.

Захтев за гласање према месту боравишта обавезно мора да садржи следеће податке о бирачу: име, презиме и име једног родитеља бирача, јединствени матични број бирача, општину, односно град и адресу пребивалишта бирача, као и податке о општини, односно граду и адреси боравишта у земљи, односно иностранству, према којој ће бирач гласати на предстојећим изборима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ