Министар Момировић посетио Врњачку Бању

Аутор:Срђан Удовичић

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић 7. марта 2022. године, посетио је Врњачку Бању, где је разговарао са руководством Општине Врњачка Бања. Председник врњачке општине Бобан Ђуровић, упознао је министра са убрзаним развојем Врњачке Бање и чињеницом да је у претходних неколико година у овом месту изграђено преко 10 нових хотела. Ђуровић је овом приликом исказао захвалност министру што Моравски коридор пролази са врњачке стране и што ће у оквиру пројекта „Чиста Србија“ бити изграђена примарна канализациона мрежа у дужини од 67 километара.

„Битна одлука струке и Владе Републике Србије да Моравски коридор пролази баш кроз Врњачку Бању, даје нам позиционирање не само на европској, већ и  на светској мапи дестинација. Велики број људи који ће у будућности користити ову деоницу, а који долазе из Северне и Западне Европе, а иду према Грчкој, Бугарској, Турској, Македонији проћи ће управо кроз Врњачку Бању. Држава је овом одлуком дала могућност да један туристички производ као што је Врњачка Бања, са великом перспективом развоја у будућности, буде место одморишта, доласка и боравака свих странаца који ће проћи коридором. Што се тиче другог капиталног пројекта ради се о ономе што је тренутно најбитније у Србији, а то је пројекат „Чиста Србија“. Врњачка Бања завршава своју пројектну докуменатацију и добила је сагласност да у овом делу године крене са радовима. За четири од укупно десет целина издате су грађевинске дозволе, за радове на изградњи примарне канализационе мреже. На територији целе општине биће постављена примарна канализациона мрежа у дужини од 67 километара и изграђено постројење за пречишћавање отпадних вода. Укупна вредност пројекта износи 35 милиона динара“, говори Ђуровић.

Министар Момировић је истакао да је Врњачка Бања процветала у протекилих неколикогодина и да је она једна од најлепших Бања у Европи. Из тога разлога  неопходно је улагање државе у инфраструктуру како се нико у бањи не би стидео пред странцима. Изградња колектора отпадних вода један је од пројеката који ће се радити у Врњачкој Бањи.

„Очекујем да ћемо у наредним месецима кренути са радовима на канализационој инфраструктури. Као што је рекао председник општине овде ћемо изградити 67 километара потпуно нове канализационе мреже. У наредних годину дана кренућемо да радимо постројење за пречишћавање отпадних вода. Рок за комплетан завршетак пројекта је 3 године, али ја очекујем да ћемо инфраструктуру канализације изградити за годину ипо дана, да ће нам требати још око годину дана да завршимо постројење и да ћемо моћи да кажемо да све отпадне воде из Бање одлазе чисте у природу. То је највиши ниво који постоји у Европи и то су услови за даљи развој Врњачке Бање“, речи су министра Момировића.

Састанку на ком су се министар Момировић и председник Ђуровић, сложили у оцени да ће највећи бенефит од Аеродрома „Морава“ имати Врњачка Бања, те да је основана шира радна група која ће радити на томе да овај аеродром има милион путника годишње, пристуствовали су председник СО Врњачка Бања, Иван Радовић и заменик председника општине, Иван Џатић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ