КОМПАНИЈА „ЛЕОНИ“ ОТВОРИЛА КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ РАДНИКА

Аутор:Весна Ђорђевић

Конкурс за пријем нових радника у компанији „Леони“ Краљево отворен је до попуне радних места, а потребно је  200 радника у наредним недељама, односно 2.500 радника до краја 2022. године. У Националној служби за запошљавање, Испостава Врњачка Бања, 4. марта је обављен први разговор са заинтересованим кандидатима, грађанима наше општине.

– Са жељом да проширимо Леонијев тим, да дођемо до нових кандидата и испоштујемо потребе компаније, данас смо у сарадњи са Националном службом запошљавања организовали директан сусрет са кандидатима како бисмо одговорили на сва питања, дали додатна појашњења и разрешили недоумице јер волимо да смо транспарентни када је „Леони“ у питању, каже  Александра Којић, менаџер људских ресурса.

Фокус је на радницима у производњи, али постоје потребе и за инжењерима, логистиком, појачање треба и одељењу људских ресурса.

– Је ли потребно претходно радно искуство, једно је од најчешћих питања кандидата. Одговор је не. Довољно је да имате добру вољу, да желите да радите и да здравствено испуњавате услове за рад у стајаћем положају у трајању од 7,5 сати дневно Рад се своди на мануелан и није физички тежак. Нисмо тешка индустрија, немате испарења и буку, радни простор је чист и климатизован. Што се тиче старосне структуре, запослени су у опсегу од 20 до 55 година, не постоји лимит и прилично је уједначен однос. Када је о образовању реч, највећи број запослених има средњи ниво образовања, затим факултетски образоване особе. Оно што кандидате још, углавном, занима јесте претходно искуство, а оно није потребно. Ни један запослени не бива укључен у производни проце пре тренинга и обуке у делу фабрике који је опремљен за то. Свесни специфичности радног процеса у аутомобилској индустрији велика, пажња се поклања тренингу и обуци запослених. Тренинг центар компаније „Леони“ Краљево је највећи тренинг центар на нивоу Леонијеве групације у свету, напомиње Александра Којић.

Компанија „Леони“ радницима нуди низ бенефита – за заопослене у радијусу од 25 километара организован је превоз (који ће у складу са новим потребама посла бити проширен на 50 километара око Краљева), обезбеђен је топли оброк у кантинама у кругу фабрике. Иначе, рад се обавља по сменама понедељак-петак, осмочасовно радно време, четрдесеточасовна радна недеља, у случају потребе за прековременим радом тај рад се плаћа у складу са законом, као и ноћни рад који се организује по потреби, поштовање верских и државних празника, колективни одмор у трајању 20 радних дана годишње, пакетићи за децу радника, бонуси на основу остварених резултата рада који се исплаћују преко основне зараде. У склопу фабрике „Леони“ ради и амбуланта која припада Дому здравља Краљево, као и ковид амбуланта.

Зарада запосленог зависи од учинка на месечном нивоу, поред основне зараде која је изнад минималног републичког  просека, ту су и бонуси, тако да плата  варира, али је конкурентна у аутомобилској индустрији.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ