„ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“ ЗА БЕЗБЕДНИЈУ ДЕЦУ У САОБРАЋАЈУ

Аутор:Весна Ђорђевић

ОБУКА МОДЕРАТОРА И ТЕХНИЧКИХ ЛИЦА ЗА ОПШТИНСKО ТАКМИЧЕЊЕ

У сусрет општинској Смотри „Пажљивко“ за безбеднију децу у саобраћају, републичка Агенција за безбедност саобраћаја организовала је 10. марта у врњачкој скупштинској сали обуку модератора и техничког особља које ће водити пројекат за пeт локалних самоуправа (Ћуприја, Варварин, Лапово, Нови Пазар и Врњачка Бања).

Деца су посебно угрожена категорија у саобраћају, а намера је да се од најранијег доба усвоје нека основна знања која ће касније надограђивати. Агенција за безбедност саобраћаја покренула је тако 2017. пилот пројекат „Пажљивкова смотра“ који се од 2020. званично реализује.

Филип Живковковић, Агенција за безбедност саобраћаја

-И поред застоја изазваног епидемијом корона вируса, резултати школске смотре из 2020.   и 2022. показују да је приметан напредак у области безбедности саобраћаја када је у питању знање деце, наводи Филип Живковић из Агенције за безбедност саобраћаја.

Национална кампања 2022. обухватила је 42 локалне самоуправе , а први ниво такмичења школски одршан од 7. до 14. фебруара обухватио је више од 35.000 деце предшколског и основношколског узраста (I и II разред). Наредни корак јесте реализација општинске смотре од 14. до 25. марта.

Пажљивко је већ постао заштитни знак вршњачке едукације, едукације деце и Агенције за безбедност саобраћаја, а организатори се труде да увек буде заступљен једнак број дечака и девојчица, односно родна равноправност.

Оне који покажу највише знања на општинском такмичењу, очекује  регионална смотра  чији ће домаћин бити Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ