СЕДНИЦА КЛАСТЕРА ТУРИСТИЧКЕ ПРИВРЕДЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Седница Кластера туристичке привреде Врњачка Бања, одржана је у Хотелу „Пегаз“ 3. марта. Како оцењује Ђорђе Макуљевић, председник Кластера, састанак је био врло оперативан, а за централну тему „побринули“ су се гости из Националне службе за запошљавање, Филијала Краљево, Испостава Врњачка Бања, са којима је договорен Сајам запошљавања уско специјализован за угоститељско-хотелијерски сектор већ крајем марта.

– Циљ нам је био данас да Удружење обавестимо о свим могућностима финансијских подстицаја за запошљавање теже запошљивих категорија, али и о неким нашим нефинансијским мерама које ће на неки начин подстаћи запошљивост, или евентуално, и запослити одређен број лица са евиденције Испоставе Врњачка Бања.

Управо данаши састанак говори у прилог томе да су послодавци веома отворени за сарадњу, а ми улажемо велики труд да изађемо у сусрет захтевима врњачке туристичке привреде и задовољимо њихову потражњу. Наиме, на евиденцији незапослених лица у Врњачкој Бањи налази се 2.500 људи, а и даље влада велика потражња за куварима, помоћним куварима, конобарима, барменима, рецепционерима, собарицама, наводи Снежана Перић, директорка Филијале за запошљавање Краљево.

С тим у вези, Ђорђе Макуљевић наглашава да је од велике важности сајам запошљавања који ће у кооперацији са Националном службом бити одржан крајем марта јер смо сведоци великог одлива радне снаге у поморске земље бивше Југославије.

На састанку је најављено и отварање Аква парка „Рај“. Александар Обрадовић каже да је за први део комплекса капацитета 3.000 посетилаца почетак рада планиран за 1. јун . Оно што је предочено као евентуални проблем јесте недостатак паркинг простора јер се на дневном нивоу очекује око 1000 возила. Такође, план је да од 1. маја аква парк крене са пуњењем базена што би могло да утиче на смањење притиска у водоводној мрежи. И поред свега наведеног, Кластер је једногласан у оцени да ће овај садржај значајно обогатити врњачку понуду и допринети бољем пословању саме дестинације и свих вршачких хотела.

Као садржај који ће донети низ бенефита врњачким гостима и хотелијерима од изузетног значаја за развој Врњачке Бање као туристичке дестинације оцењен је Зоолошки врт Врњци који је, такође, имао презентацију на састанку Кластера.

– Приватних станодаваца, рентијера, у рњачкој Бањи има пуно, а они су изразили жељу за удруживањем. Ми као Кластер им пружамо руку, а на следећем састанку ћемо дискутовати о моделу по коме ће власници апартмана имати свог представника, односно пуноправно чланство у Кластеру, закључује Ђорђе Макуљевић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ