ДАН ФАКУЛТЕТА ЗА ХОТЕЛИЈЕРСТВО И ТУРИЗАМ

Марина Ст. Јанковић

Свечана академија поводом Дана факултета за ХиТ организована је у Амфитеатру 21. априла. Била је то прилика да се свршеним студентима уруче дипломе, као и јубиларне награде запосленима поводом десет година рада.

Проф. др Драго Цвијановић, декан обратио се присутнима. Он је пожелео да Факултет буде и даље перјаница развоја туризма у Србији и шире.

– Увек се боримо да будемо бољи, квалитетнији, рекао је Цвијановић и нагласио важност новоотворене Гастрономске лабораторије као искорак у стварању адекватног амбијента за студенте. Колегама који су дипломирали поручио је да ће увек бити део Факултета и да увек могу рачунати на стручну помоћ.

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић подсетио је на 11 година постојања и рада Факултета и захвалио се свим људима који су допринели његовом оснивању, људима који су имали визију и чији се сан остварио.

Ово је најбољи факултет у Србији и региону. Негујте млади нараштај. Они ће преносити све што су овде научили. Универзитет у Крагујевцу је поносан што једини има овакав факултет у региону, рекао је ректор Филиповић.

У име Општине Врњачка Бања Дан факултета честитао је Душан Стевановић, члан Општинског већа.

Живорад Ајдачић, генерални секретар Културно просветне заједнице уручио је декану Факултета  специјално признање, Повељу за допринос развоју туризма, хотелијерства и културе.

Уследила је додела признања запосленима за јубилеј од десет година рада. Награђени су најбољи студенти основних и мастер студија на студијским програмима Хотелијерство и туризам, Здравствени туризам и Гастрономски менаџмент. Професорке Марија Костић, Марија Мандарић и Снежана Милићевић уручиле су дипломе студентима основних и мастер студија.

Свечану академију уоквирио је наступ виолинисткиње Анушке Николић и виолончелисте Александра Јаковљевића.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ