Изабрана Дива туризма Србије 2022.

Аутор:Срђан Удовичић

У конкуренцији 14 представница из исто толико туристичких дестинација Србије, одлуком жирија за Диву туризма Србије 2022, 19. априла, у Конгресном центру Хотела Цептер, проглашена је Вања Драгојевић из Врњачке Бање, која ће нашу земљу, али и Врњачку Бању као туристичку дестинацију представљати на „Miss Torism Internacional“ у малезијског престоници Куала Лумпуру. Ленту прве пратиље понела је Ана Роквић из Београда, док је Милица Костадиновић представница Крагујевца проглашена другом пратиљом. Лентом Мис градског туризма окитила се Роберта Тошић, која је представљала Пирот.

„Бити Дива туризма, као и у сваком послу ако желите да будете најбољи, то захтева много одрицања, што се показало као тачно. У јакој конкуренцији, нисам очекивала победу, али када ми је указана та част, даћу све од себе да на „Miss Torism Internacional“ у Малезији, Србију промовишем на најбољи могући начин“, речи су новоизабране Диве туризма Србије.

„Дива туризама” је континуирана активност која се одржава једном годишње, као културно-национална манифестација која промовише разнолике српске туристичке дестинације.

„Дива туризма постоји од 2004. године, када је по први пут под називом Мис туризма Србије организована на нашој прелепој планини Златибор. Све до 2017. године је носила тај назив. Како је догађај све више био везан за промоцију туристичких дестинација Србије и туристичких потенцијала, назив је промењен у Диву туризма Србије. Од нашег настанка, до данас, трудимо се да уз помоћ дивних људи будемо све бољи и бољи. Сада поседујемо 12 светски признатих лиценци, тако да се наше победнице Диве туризма присутне на многим светским такмичењима, где се промовише туризам. На овогодишњем такмичењу Дива туризма Србије, који је по други пут заредом одржан  у хотелу Цептер у Врњачкој Бањи, поред Диве туризма Србије одабрали смо и Мис градског туризма. Сиугурна сам да ће наше победнице на најбољи начин промовисати српски туризам на међународној и светској сцени где се презентују туристички производи“, наводи Марина Ђорђевић, председница и организаторка манифестације Дива туризма Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ