КАМПИНГ И КАРАВАНИНГ БЕРЗА

Марина Ст. Јанковић

Најновији камп у Србији „Врњачко Врело“ организовао је велики кампинг догађај од 29. априла до 1. маја, под покровитељством Општине Врњачка Бања и Туристичке организације В. Бања, у сарадњи са Кампинг асоцијацијом Србије, Кампинг клубом Србије и Компанијом „Роберта“ из Словеније. Кампинг је окупио власнике кампова, партнере и пословне сараднике као активне учеснике у реализацији овог важног догађаја за кампинг туризам, али и за Општину Врњачка Бања која је у овом тренутку наша једина бања која у свом саставу има и смештајну понуду за љубитеље камповања.

Владимир Ђумић, председник Кампинг асоцијације Србије поздравио је присутне.

–  Мени је част да имамо у саставу један овакав камп који може да задовољи потребе и најзахтевнијих кампера из целог света. По први пут у оквиру једне бање у Србији постоји камп оваквог нивоа опремљености. Надамо се да ће у Србији и друге бање следити овај добар пример „Врњачког Врела“, рекао је Ђумић.

Данијела Фишаков промовисала је словеначку Компанију „Роберта“. Она је истакла да овај скуп јача словеначко-српску сарадњу.

– Привредна сарадња наших земаља је сваке године све већег обима. Значај туризма је све већи. Овакви кампови као што је „Врњачко Врело“ својом удобношћу и квалитетом доприносе да број туриста буде још већи, рекла је Фишаков и пожелела да се сваке године сусрећу у врњачком кампу.

Mанифестацију је отворио Бобан Ђуровић, председник врњачке Општине. Он се захвалио породици Влајковић на успешном пројекту који је оплеменио и подигао стандард Општине Врњачка Бања.

– Управо ова приватна иницијатива, уз подршку локалне самоуправе довела је до тога да ми данас имамо комплетан стандард који је потребан за једно туристичко место и да можемо да одговоримо и захтевима кампера. Доказ добре сарадње локалне самоуправе и локалне привреде је управо овакав пројекат, не само у домену кампа, већ читавог комплекса који је породица Влајковић направила у претходном периоду и која је нашу Општину позиционирала на лествицу више. Желим да изразим задовољство што ћемо и у наредним годинама учествовати и радити на омасовљењу ове манифестације, рекао је Ђуровић и позвао кампере да обиђу Врњачку Бању и да уживају у њеној лепоти.

Била је ово одлична прилика за разговор о будућности кампинг туризма у Србији и свега што га чини посебним и који из године у године бележи све већи раст и популарност на глобалном светском нивоу. Уз богат програм и представљање иновација и новитета из ове области, гости и учесници кампинг берзе имали су и прилику да се упознају са потенцијалима Србије у сегменту кампинг туризма, бициклизма, пешачења. Поред тога, сазнали су нешто више о богатој туристичкој понуди Врњачке Бање и околине. На Кампинг берзи учесници су се упознали са могућностима набавке кампинг возила и опреме, као и опреме за кампове кроз презентацију словеначких произвођача, уз посебну промоцију Компаније „Роберта“.

У оквиру културно уметничког програма наступио је Фолклорни ансамбл „Бане Миленковић из Новог Села.

Камп „Врњачко Врело“ краси изузетан квалитет и опремљеност по највишим стандардима, уз пратећи спортско-рекреативни комплекс са отвореним базенима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ