ПРОСЛАВА ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА ЛОВНЕ СЕЗОНЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Ловна сезона на предаторе (дивље свиње и вукове) завршава се 1. априла, а Секција Грачац Ловачког удружења „Војвода Луне“ тим поводом традиционално организује прославу за чланове и пријатеље удружења. Поштујући ковид мере, свечаност је изостала претходне две године, зато су се домаћини потрудили да надокнаде пропуштено овог пролећа. Позив је упућен на адресе свих десет секција Ловачког удружења „Војвода Луне“, а скуп су испоштовали и гости из Ловачког савеза Србије и Централне Србије, Министарства унутрашњих послова и локалне самоуправе па је свечаност у Ресторану „Турист“ у Подунавцима бројила 120 људи.

-Оваква дружења, позитиван став према животу, јако су важна у овим временима. При том, ловци су то и заслужили јер ми, пре свега, бринемо о важном државном ресурсу, о дивљим животињама. Ловци су јако битан фактор и када је заштита животне средине у питању. Могу да се похвалим да у Ловачкој секцији Грачац имамо лепу радну екипу , лако се организујемо за прикупљање смећа, чишћење шума и крчење врзина и путева, ту смо за негу и заштиту дивљачи, а тек на крају дође изловљавање, наводи  Драган Максић председник Ловачке секција Грачац.

Секција Грачац покрива територијално највеће ловиште величине 34 квадратна километра, такође је и једна од најбројнијих са 60 ловаца, а посебно  су поносни на подмаладак – у току последње ловне сезоне придружило им се десетото младих ловаца. Спадају и међу најактивније по броју изграђених ловно-техничких објеката, хранилица и чека.

Драган Максић са гостима

Годишњи план газдовања испуњен је и ове године у потпуности. Примера ради, убачено је око хиљаду фазана у ловиште. У ловачком удружењу одстрељено је током ове сезоне око 70 дивљих свиња, од тога 33 у секцији Грачац. Дивљач долази тамо где се најбоље храни, закључује уз осмех Драган Максић.

У Грачацу је опремљен и ловачки дом, а ловци истичу да је за њихове резултате заслужна и локална самоуправа која им даје финансијску и логистичку подршку. Што је најважније,  добри резултати ловачког удружења отварају могућност да Врњачка Бања прошири своју туристичку понуду јер има капацитета да понуди и ловни туризам.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ