„УСКРШЊА АВАНТУРА“

Весна Ђорђевић

Највећи хришћански празник био је нови изазов за запослене у Зоолошком врту Врњцима који настоје да сваки празник обележе примерено и најмлађима измаме осмех на лице приређујући забаву за памћење. Васкршњи понедељак, поред 200 офарбаних јаја и такмичења у куцању јајима, у Зоо врту је понудио забаву уз кловна Зизија и аниматорску трупу из Ниша, младе фолклораше КУД-а „Бане Миленковић“ из Новог Села, маскоте и такмичарске игре са наградама за победнике упаковане у програм под називом „Ускршња авантура“.

– Ми се стварно трудимо да, поред љубави које пружамо животињама, да пружимо љубав и деци и да им увек приредимо неку занимацију. Поред тога што дођу да виде животиње и да науче по нешто ново о свакој од њих , настојимо и да им пружимо забаву и рекреацију да буде увек интересанто и увек ново и другачије, да пригодним проиграмом обележимо сваки празник и битан датум. Изузетно прија данас и поглед на улаз у Зоо где се формирао ред испред билетарнице. Нама је ветар у леђа када видимо разиграну, распевану децу и њихова насмејана лица и онда немамо разога да стајемо. Ово је само повод да будемо још бољи, рекла нам је уз широк осмех и са задовољством у гласу Звездана Павловић, PR менаџер и идејни творац прославе.

Зоолошки врт који је првобитно формиран као станиште за птице, данас има озбиљну пернату колекцију коју чине гуске, патке, украсни фазани и паунови, препелице и јаребице, папагаји, па све до ждралова, нандуа и емуа. Њихова јаја су изузетно занимљива и лепа, па ипак ни једно није искориштено за забаву.

– Нисмо фарбали јаја наших птица јер се трудимо да њих размножавамо, посебно ретке врсте, па свако јаје чувамо као драгоценост. Чувамо их и трудимо се да их размножимо и излегнемо птиће. Али, нека јаја која нису успела да се излегу, наш биолог Слободан Цветковић искористио је да направи платформу која привлачи велику пажњу на билетарници где је и постављена, а чине је јаја различитих птца, различитих димензија, али и природних боја. Иначе, најинтересантније јаје има ему – изузетно је велико и само по себи обојено. Његова природна боја је тиркизно зелена до тамно плаве, тако да, све и да смо хтели да га бојимо, не бисмо успели, објашњава Звездана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ