УСПЕШНА АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ОТРОЦИМА

Мила Васојевић

Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања је заједно са Месним одбором Црвеног крста у Отроцима 26. априла у просторијама Месне заједнице Отроци организовала акцију добровољног прикупљања крви. Акцију је извела екипа Службе трансфузије Клиничког центра Крагујевац.

Активисти Месног одбора Црвеног крста Отроци су се потрудили да сваког посетиоца дочекају, да се захвале онима који су крв дали, једном речју да буду домаћини за пример. Овај пут, похвалимо Радована Вукомановића, председника Савета МЗ Отроци.

Како сазнајемо од Слободана Дишовића, од укупно 34 пријављена крв је дало 28 давалац. Први пут крв су дала два даваоца, а међу даваоцима је била и једна жена.

У току акције добровољног давалаштва крви у Oтроцима, Слободан Дишовић, секретар Црвеног крста Врњачка Бања обишао је породицу Ђуровић и маленог Стефана који је недавно успешно оперисан у Турској. Том приликом уручио му је симболичан поклон и пожелео му успешан даљи опоравак.

Породица Ђуровић се захвалила Црвеном крсту на пажњи и досадашњем ангажовању. У овој породици је четворо деце остало без мајке која је преминула после краће болести.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ