ЂУРЂЕВДАН – ШКОЛСКА СЛАВА И ДАН ШКОЛЕ

Весна Ђорђевић

На имању Милунке Видаковић, 6. маја 1930. године, отворена је школа у Врњцима. Поклонивши земљу за подизање школе Милунка, кој није имала деце већ је сву децу звала својом, оставила је завет да се њена крсна слава, Ђурђевдан, слави као школска слава. Тако је и овог 6. маја сечењем колача и свечаном академијом обележен празник у Врњцима.

Славски колач пресекао је парох Радован Ђорђевић, а сцену са талентованим малишанима, рецитаторима, певачима и говорницима, поделио је и члан општинског Већа, Душан Стевановић, који је похвалио руководство школе за евидентан напредак и побољшане услове рада.

– Оно што се дешава у школи у Врњцима је за нас Врњчане као остварење сна. Овде се увек осећам пријатно и волим да дођем ту где је много људи са којима сам порастао. Још ми је драже када, као данас, носим лепе вести да поделим са вама – упрвао смо сазнали да је школа у Врњцима изабрана за експериментални програм везан за обновљиве изворе енергије и соларне панеле, рекао је Стевановић у оквиру славске честитке.

Трећу годину заредом презник је обележен у кругу колектива уз придржавање свих мера, али свечарског духа није мањкало, а ни лепих вести.

– Све учионице у приземљу основне школе у Врњцима ускоро ће бити опремљене пројекторима, пројекционим платнима, звучницима и рачунарима, а средства – 568.225 динара добијена су из пројекта „Набавка рачунара и IT опреме“ Министарства правде. Ова савремена опрема од изузетног је значаја за унепређење наставног процеса, каже Игор Дрманац, директор школе.

Дрманац није пропустио да напомене и да су на пробном завршном испиту остварени  добри резултати и поред аномалија насталих у ванредним условима рада, а да ће све пропусте ученици и наставници покушати да надокнаде у интезивним припремама за завршни испит, те да су реална очекивања да ће ученици завршног разреда и ове године успети да упишу жељене профиле.

– Све школе су имале отежане услове рада током две протекле године колико нас прати пандемија. Врњачке школе су то добро поднеле, све је функционисало у најбољем реду и овом приликом желим да искажем захвалност директорима основних и средњих школа. Улагање у образовање је улагање у будућност. Ми смо локална самоуправа која  води рачуна о свим школама, а то је очигледно  и кроз позицију у буџету где се из године у годину та средства повећавају, а са тим трендом ћемо наставити и у наредном периоду, рекао је Иван Џатић, заменик председника Општине, који је заједно са председником Бобаном  Ђуровићем, обишао школу на празник.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ