Вредна донација Дому здравља „Др Никола Џамић“

Аутор:Срђан Удовичић

Дом здравља „Др Никола Џамић“ добио је на коришћење ре-мобиле возило марке ЦИТРОЕН ЏАМПЕР, од Министарства здравља. Возило је обезбеђено у оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на Ковид 19“ у складу са процедурама Међународне банке за обнову и развој. Уручењу санитетског возила пристуствовали су Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, Иван Џатић, заменик председника општине, др Весна Малићанин, директорка Дома здравља „Др Никола Џамић“ и запослени у овој установи.

Према речима директорке Малићанин, ово је друго возило за реанимацију у возном парку дома здравља, које ће захваљујући својој апаратури омогућити докторима Службе хитне помоћи да, без обзира да ли се ради о удесу, озбиљним траумама или акутним стањима, пруже пацијенту адекватну помоћ, у самом возилу.

Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић захвалио је Министарству здравља на овој донацији и истакао да је грађанима Врњачке Бање и туристима овакво возило од великог значаја, које у критичним моментима значи живот.

„Велика је материјална вредност возила, али је непроцењива када су људски животи у питању“, рекао је Ђуровић и додао, да је задовољсво имати успешну сарадњу локалне заједнице са републичким институцијама које несебично доприносе квалитету услуга свих грађана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ